Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gandrīz trešdaļa britu miljardieru pārcēlušies uz nodokļu patvēruma valstīm

Gandrīz trešdaļa Lielbritānijas miljardieru ir pārcēlušies vai gatavojas pārcelties uz tā dēvētajām nodokļu patvēruma valstīm, liecina ceturtdien laikrakstā The Times publiskotie izmeklēšanas rezultāti. Laikrakstā teikts, ka Lielbritānijas turīgākie iedzīvotāji pēdējo desmit gadu laikā no Lielbritānijas Valsts kases slēpuši vairākus miljardus sterliņu mārciņu.

Šāda informācija publiskota dažas dienas pēc tam, kad Lielbritānijas valdība izraisīja sabiedrības sašutumu, aizkavējot balsojumu par ierosināto likumprojektu, kas paredz izbeigt noslēpumainas uzņēmumu īpašumtiesības ārzonu teritorijās.

"Mums jāaptur izvairīšanās no nodokļu maksāšanas, lai turīgākie maksātu savu godīgo daļu," reaģējot uz The Times publicēto informāciju, vietnē Twitter raksta Leiboristu partijas pārstāve Mārgareta Hodža.

The Times raksta, ka 28 no 93 britu miljardieriem pārcēlušies uz nodokļu patvēruma valstīm vai veic procesu, lai to izdarītu. Šo infomāciju publiski pieejamajos atraduši The Times žurnālisti.

Turklāt gandrīz puse no 28 miljardieriem pametuši Lielbritāniju pēdējo desmit gadu laikā.

Laikraksts norāda, ka starp tiem, kuri gatavojas pārcelties, ir Lielbritānijas turīgākais cilvēks un izteikts Brexit pretinieks Džims Retklifs. Viņa ķimikāliju uzņēmuma vērtība ir 35 miljardi mārciņu (40,7 miljardi eiro).

Sunday Times pagājušajā mēnesī vēstīja, ka Retklifa pārcelšanās uz Monako, kur dzīvo desmit britu miljardieri un 408 Lielbritānijas uzņēmumu īpašnieki, Valsts kasei izmaksātu līdz četriem miljardiem mārciņu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka nodokļi ir jāpalielina vēl, tad varbūt nebēgs.
Ezis
E
Kā teica klasiķi - kapitālam nav dzimtenes.
Krams
K
Ir atķirība 20% no 1000 $ vai 100.000.000 $ vai 1.000.000.000 $ sanāk 200$ vai 20milj.$ un 200milj.$ ! N1- Veikals nav domāts plebeju barošanai...N2-britu leibolisti (sociālisti) būs izdarijuši lāča pakalpojumu valstij,sākumā 28 pēcāk jau visi pārejie......kā Francijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits