Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Grieķija rīkos ārkārtas pārrunas ar eirozonas un SVF amatpersonām

Grieķijas finanšu ministrs Evangels Venizels pirmdien rīkos telekonferenci ar eirozonas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) amatpersonām, lai pārrunātu papildu pasākumus, kurus Atēnām nepieciešams īstenot aizdevuma nākamā maksājuma saņemšanai.

Sākotnēji tika paredzēts, ka telekonference tiks rīkota plkst.12 (plkst.15 pēc Latvijas laika), taču Grieķijas Finanšu ministrija vēlāk paziņoja, ka tā pārcelta uz aptuveni plkst.16 (plkst.19 pēc Latvijas laika).

Ministrijas pārstāvji skaidroja, ka pārrunas pārceltas pēc vienošanās ar to dalībniekiem.

Pēc telekonferences Grieķijas ministri tiksies, lai vienotos par konkrētiem lēmumiem, svētdien paziņoja Venizels. Viņš pirmdien arī norādīja, ka eirozonai un Grieķijai šī būs ļoti grūta nedēļa.

Grieķijas kreditori - Eiropas Savienības (ES), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un SVF revidenti - šomēnes priekšlaikus pārtrauca savu vizīti Atēnās, paužot neapmierinātību ar valdības īstenoto taupības pasākumu progresu.

Starptautiskie eksperti Grieķijā ierodas reizi trīs mēnešos, lai izvērtētu Grieķijas progresu ekonomikas stabilizēšanā, pirms tie apstiprina 110 miljardu eiro (77,3 miljardu latu) vērtā aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu.

Grieķu mediji vēsta, ka pēc pirmdienas pārrunām valdība, visticamāk, paziņos par jauniem taupības pasākumiem aptuveni četru miljardu eiro (2,8 miljardu latu) apmērā.

Mediji norādīja, ka šie pasākumi ietvers straujākus un lielākus valsts izdevumu samazinājumus, ieviešot pensiju griestus un likvidējot darba vietas valstij daļēji piederošos uzņēmumos.

Venizels svētdien sacīja, ka Grieķijas valdība izstrādās jaunus taupības pasākumus, lai nākamgad samazinātu valsts izdevumus, valstij cenšoties pārliecināt kreditorus, ka tās finanšu stāvoklis tiek kontrolēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits