Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Grieķija sola darīt visu iespējamo, lai paliktu eirozonā

Grieķija paliks eirozonā, neskatoties ne uz ko un uz visiem laikiem, trešdien solīja valsts finanšu ministrs Evangels Venizels.

"Grieķija ir un vienmēr būs eirozonas dalībvalsts," norādīja Venizels.

Šādus komentārus viņš izteica pēc tam, kad Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) revidenti otrdienas naktī piekrita atsākt darbu pie Grieķijas progresa pārskata, tādējādi paverot iespēju piešķirt aizdevuma nākamo maksājumu valsts maksātnespējas novēršanai.

"Mēs darīsim visu iespējamo, mēs neapdraudēsim valsts likteni un tās vietu eirozonā," Venizels sacīja parlamentā pēc divu dienu pārrunām ar starptautiskajiem aizdevējiem, kuriem tika pausta apņemšanās turēt solījumus un īstenot jaunus pasākumus.

"Mums nepieciešams vairāk pasākumu. Mēs pārrunājam ne tikai budžetus 2011. un 2012.gadam, bet visu vidēja termiņa koriģēšanas programmu 2013. un 2014.gadam," uzsvēra ministrs.

ES pārstāvji otrdienas vakarā paziņoja, ka pārrunas, lai novērstu iespējamo Grieķijas bankrotu, panākušas labu progresu un "tehniskas diskusijas Atēnās turpināsies turpmāko dienu laikā".

Venizels trešdien arī izteica atzinību ES, Eiropas Centrālajai bankai (ECB) un SVF, kas noteikuši bargus budžeta samazināšanas pasākumus Grieķijas iedzīvotājiem.

"Ja nebūtu šo trīs institūciju kontroles, mēs fiskāli būtu sabrukuši," sacīja ministrs. "Eirozona zina, ka Grieķijas problēma tiks atrisinātas vien eirozonā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits