Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Grieķija šonedēļ varētu paziņot par vairākiem privatizācijas darījumiem

Pieaugot kreditoru spiedienam, Grieķija šonedēļ varētu paziņot par vairākiem valsts aktīvu privatizācijas darījumiem.

"Mēs, domājams, šonedēļ paziņosim par trim darījumiem," intervijā Grieķijas sabiedriskajam radio sacīja Grieķijas Finanšu ministrijas ģenerālsekretārs privatizācijas jautājumos Georgs Kristodulakis.

Lai gan Grieķija bija solījusi līdz decembra beigām no valsts aktīvu pārdošanas dabūt piecus miljardus eiro, privatizācijā programmas ietvaros līdz šim izdevies īstenot tikai vienu transakciju, par 400 miljoniem eiro pārdodot Vācijas koncernam "Deutsche Telekom" 10% akciju telekomunikāciju operatorfirmā OTE.

Grieķija līdz 2015.gadam iecerējusi īstenot starptautisko aizdevēju prasīto 50 miljardu vērto privatizācijas programmu, lai ar tās palīdzību samazinātu savu vairāk nekā 350 miljardu eiro lielo parādu, tomēr ir pieaugušas bažas par programmas īstenošanu, jo tās izpildē nav panākts tikpat kā nekāds progress.

Turklāt valda bažas, ka valsts aktīvu pārdošanā saņemtie līdzekļi būs niecīgi, ņemot vērā, ka Grieķijas uzņēmumu akciju cenas ir kritušās līdz 15 gados zemākajam līmenim.

Tikmēr Grieķijas finanšu ministrs Evangels Venizels pirmdien noliedza ziņas, ka starptautiskajiem aizdevējiem apspriedis kontrolēta bankrota scenāriju.

Iepriekš izplatījās baumas, ka Venizels šādu iespēju apspriedis, aiz slēgtām durvīm tiekoties ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāju Kristīni Lagardu un Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidentu Žanu Klodu Trišē.

"Absolūti skaidrs ir tas, ka nav bijušas un nevarēja būt bijušas nekādas sarunas par tā dēvēto kontrolēta bankrota scenāriju," paziņoja Grieķijas finanšu resora vadītājs.

Tirgos pašlaik vairojusies pārliecība, ka Grieķijas bankrots ir neizbēgams. Tā Lielbritānijas bijušais finanšu ministrs Alisters Dārlings paziņojis, ka Grieķijas bankrots ir tikai laika jautājums. Viņš arī mudināja darīt visu iespējamo, lai maksātnespēju nepiedzīvotu arī citas eiro zonas valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits