Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Grieķijas parlamentā notiks uzticības balsojums premjeram Cipram

Grieķijas parlamentā trešdien paredzēts uzticības balsojums premjerministram Aleksim Cipram, pirmdien paziņojis parlaments.

Uzticības balsojums tiek rīkots pēc Cipra ierosinājuma pēc nacionālistu partijas Neatkarīgie grieķi aiziešanas no valdošās koalīcijas saistībā ar parlamentā gaidāmo balsojumu par kaimiņvalsts Maķedonijas nosaukumu.

Neatkarīgie grieķi par aiziešanu no valdības paziņoja svētdien, kad no aizsardzības ministra amata atkāpās partijas līderis Pans Kammens.

Grieķijas premjers jūnijā parakstīja ar Maķedonijas valdības vadītāju Zoranu Zaevu vienošanos, kas paredz pārdēvēt Maķedonijas Republiku par Ziemeļmaķedonijas Republiku, lai tādējādi pieliktu punktu jau desmitgadēm ilgušajam abu valstu konfliktam un pavērtu Maķedonijai ceļu uz Eiropas Savienību un NATO.

Maķedonijas parlaments piektdien veica attiecīgus grozījumus konstitūcijā, un tagad par šo vienošanos jābalso Grieķijas parlamentam, kur tās ratificēšanai nepieciešams vienkāršs balsu vairākums.

Premjera Cipra partija Syriza Grieķijas parlamentā pārstāvēta ar 145 deputātiem, bet Neatkarīgajiem grieķiem ir septiņi deputātu mandāti. Ciprs cer, ka daļa Kammena partijas deputātu, kas nepiekrīt sava līdera nostājai, balsojumā varētu atbalstīt vienošanos, bet iespējams, ka viņam būs vajadzīga arī nelielās proeiropeiskās opozīcijas partijas To Potami palīdzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits