Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Grieķijas politiķi noraida ES pieprasīto rakstisko apliecinājumu reformu veikšanai

Grieķu politiķi trešdien noraidīja Eiropas Savienības (ES) prasību nodrošināt rakstisku apliecinājumu, ka tiks veiktas starptautisko kreditoru pieprasītās reformas.

"Nav nepieciešams paraksts," uzskata galēji labējās nacionālistu partijas Laos vadītājs Georgs Karacaferis.

Laos ir viena no trim partijām, kas atbalsta jauno vienotības valdību bijušā Eiropas Centrālā bankas (ECB) viceprezidenta Luka Papadema vadībā.

Arī otrās lielākās koalīcijas partijas - Jaunie demokrāti - līderis Antonis Samars noraidījis prasību pēc koalīcijas partiju rakstiska apliecinājuma gatavībai veikt nepieciešamās reformas.

"Kāds papildu apstiprinājums varētu būt vajadzīgs vēl bez fakta, ka mēs balsojam par jūsu administrāciju?" Samars sacīja pirms parlamentā trešdien gaidāmā uzticības balsojuma. "Vai balsojumam Grieķijas parlamentā nav institucionāla un konstitucionāla spēka?"

Eirozonas finanšu ministru padomes jeb tā dēvētās Eirogrupas vadītājs Žans Klods Junkers trešdien mudināja Grieķiju rakstiski apliecināt nolūku ieviest aizdevēju prasības.

"Mēs gaidām Grieķijas premjerministra vēstuli, kurā būtu izklāstīti varasiestāžu konkrētie nolūki attiecībā" uz samitā sniegtajiem ieteikumiem, uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) sacīja Junkers.

Viņš arī paskaidroja, ka līdz novembra beigām Eirogrupa spriedīs, vai piešķirt Grieķijai astoņu miljardu eiro lielo aizdevuma maksājumu no 110 miljardu eiro lielās glābšanas programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits