Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Grieķijas politiķi vienojas par vienotības valdību, Papandreu demisionē

Grieķijas politiķi sarunās ar valsts prezidentu Karlosu Papuliju svētdienas vakarā panākuši vienošanos par nacionālās vienotības valdības izveidošanu un līdz ar vienošanās panākšanu amata atkāpjas valsts premjerministrs Georgs Papandreu, paziņoja Grieķijas prezidenta birojs.

Ārkārtas sarunās prezidenta pilī svētdienas vakarā Papandreu un lielākās opozīcijas partijas Jaunā demokrātija līderis Antons Samarass panāca vienošanos par jaunas nacionālās valdības izveidi un premjera demisiju.

Saskaņā ar panākto vienošanos, politisko partiju līderi tiksies no jauna pirmdien, lai izveidotu jaunu valdību un izbeigtu politisko krīzi valstī, pavēstīja prezidenta birojs.

Vienošanās arī paredz, ka pēc Eiropas Savienības (ES) palīdzības programmas Grieķijai ratificēšanas parlamentā valstī tiks rīkotas ārkārtas vēlēšanas.

"Panākta vienošanās par jaunas valdības izveidošanu un tūlītēju ārkārtas vēlēšanu rīkošanu pēc Eiropas Padomes 26.oktobrī pieņemto lēmumu ratificēšanas," teikts Grieķijas prezidenta biroja paziņojumā.

"Premjerministrs Georgs Papandreu jau ir paziņojis, ka viņš nevadīs jauno valdību. Rīt [pirmdien] notiks jaunas sarunas starp premjerministru un opozīcijas līderi par jaunu premjerministru un jaunu valdību," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, eirozonas valstu līderi oktobra beigās vienojās par otro finansiālās palīdzības kārtu, kuras ietvaros Grieķijai tiks piešķirts jauns aizdevums, kā arī par puses privāto investoru turēto līdzšinējo Atēnu parādu norakstīšanu.

Taču Eirozonas valstis un SVF kopš septembra aiztur sesto maksājuma daļu no 110 miljardus eiro lielās palīdzības programmas Grieķijai tur valdošās politiskās nestabilitātes dēļ.

Formāli maksājuma piešķiršana ir apstiprināta un to vajadzēja piešķirt novembra sākumā, taču kreditoru plānus izjauca premjerministrs Georgs Papandreu ar savu negaidīto paziņojumu, ka par palīdzības programmu jārīko referendums, vēlāk gan no savas idejas atsakoties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits