Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Grieķijas premjers: mēs pieliekam pārcilvēcīgas pūles, lai risinātu parādu krīzi

Grieķija un tās iedzīvotāji pieliek pārcilvēcīgas pūles, lai samazinātu savu lielo parādu nastu, otrdien paziņoja šīs eiro zonas valsts premjers Georgs Papandreu, aicinot pārtraukt pret Atēnām vērsto bargo kritiku.

"Nerimstošā kritika, kas tiek vērsta pret Grieķiju, izraisa dziļu vilšanos. Vilšanos ne tikai politiskā līmenī, kurā tiek pieliktas pārcilvēcīgas pūles, lai izpildītu stingros mērķus recesijas padziļināšanās apstākļos, bet vilšanos arī Grieķijas iedzīvotājos, kuri spiesti nest sāpīgus upurus un pārdzīvot grūtas pārmaiņas," paziņoja Papandreu, tiekoties ar Vācijas biznesa līderiem Berlīnē.

"Ja Grieķijas iedzīvotāji jutīs, ka tiek tikai sodīti un nicināti, mums nekas neizdosies. Mums ir nepieciešama iedvesma, inovācijas un motivācija. Nav iespējams mainīt valsti vienā naktī," teica Papandreu, uzsverot, ka Grieķiju nevar uzskatīt par vienīgo grēkāzi, kas vainojams eiro zonas parādu krīzes izraisīšanā.    

Viņš arī norādīja, ka Grieķija jau īstenojusi bargus taupības pasākumus, samazinot sabiedriskajā sektorā strādājošo algas un pabalstus, kā arī palielinot nodokļus.   

Pēdējā laikā Eiropas plašsaziņas līdzekļi un amatpersonas vairākkārt kritizējuši Grieķiju, norādot, ka tā neīsteno reformas, kuras solījusi saviem kreditoriem Eiropas Savienībai, Eiropas Centrālajai Bankai un Starptautiskajam Valūtas fondam apmaiņā pret starptautiskā aizdevuma sesto maksājumu astoņu miljardu eiro apmērā.  Valda bažas, ka Grieķija, nesaņemot šo naudu, drīzumā var piedzīvot bankrotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits