Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grieķijas valdība iztur neuzticības balsojumu parlamentā

Grieķijas premjerministra Alekša Cipra valdība sestdien izturējusi neuzticības balsojumu parlamentā, kura mērķis bija bloķēt viņa panākto vienošanos ar kaimiņvalsti Maķedoniju par tās nosaukuma maiņu.

Pret neuzticības izteikšanu Cipram balsoja 153 no 280 parlamenta sēdē klātesošajiem deputātiem, paziņojis parlamenta spīkers Jorgis Varemens.

Kā ziņots, vienošanās, ko Ciprs otrdien parakstīja ar kaimiņvalsts premjerministru Zoranu Zaevu, paredz Maķedoniju pārdēvēt par Ziemeļmaķedonijas Republiku.

Lai gan daļa abu valstu sabiedrības neatbalsta šo vienošanos, abu valstu ārlietu ministri jau svētdien gatavojas to parakstīt.

Strīds par Maķedonijas nosaukumu turpinājies kopš 1991.gada, kad Maķedonija pasludināja neatkarību no Dienvidslāvijas, un saindējis abu valstu kaimiņattiecības. Šī strīda dēļ Grieķija bloķējusi Maķedonijas centienus iestāties Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Lai vienošanās stātos spēkā, Maķedonijā tā vēl jāapstiprina parlamentā un referendumā, kā arī jāratificē Grieķijas parlamentā. Šie procesi var ilgt vairākus mēnešus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits