Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Gruzijas prezidente pārmet valdošajai partijai valsts nākotnes apdraudēšanu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ir brīdinājusi, ka Gruzijas kā valsts pastāvēšana ir apdraudēta, jo parlaments šonedēļ pieņēmis strīdīgo "ārvalstu aģentu" likumu, ignorējot nedēļām ilgos masu protestus Gruzijā un Rietumu sabiedroto brīdinājumus, ka šāda rīcība apdraud Gruzijas eiroatlantiskos centienus, vēsta Eho Kavkaza.

Preses konferencē Tbilisi pēc tikšanās ar Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministriem S. Zurabišvili teica, ka likuma pieņemšana parādījusi, ka Gruzijas valdība nav ieklausījusies ne savā tautā, ne savu draugu padomos, ne jebkādos brīdinājumos un aizgājusi savu ceļu. "Šodien uz kārts ir likta Gruzijas izdzīvošana. Šis [likuma pieņemšana] ir mēģinājums panākt, lai Gruzija, kas pēc [Eiropas Savienības] kandidāta statusa saņemšanas gaidījusi iestāšanās sarunu sākšanu, noietu no šī ļoti nopietnā ceļa. Mēģinājums atgriezt valsti pagātnē. Tas ir mēģinājums, uz ko Gruzijas sabiedrība ir atbildējusi ar ikdienas akcijām un savas pozīcijas izklāstīšanu," teica prezidente. Viņa arī paziņoja četru valstu ārlietu ministriem, ka uzliks veto strīdīgajam likumam un nekad nepiedalīsies nekādās "viltus, mākslīgās, melīgās sarunās par veto". 

S. Zurabišvili pastāstīja, ka informējusi viesus par saviem plāniem, jau vairākas nedēļas strādājot pie Eiropas platformas, ar kuru viņa paredzējusi vēlāk iepazīstināt sabiedrību. Tas būšot tādu lēmumu komplekss, kas mobilizēšot Gruziju [parlamenta] vēlēšanās [oktobrī], kuras atgriezīšot Gruziju uz pareizā ceļa. "Mūsu tuvākā nākotne ir mobilizācija vēlēšanām, miermīlīgam ceļam, kurā mēs visi kopā nešaubīgi uzvarēsim, lai izvestu mūsu dzimteni uz miermīlīga un eiropeiska ceļa," teica prezidente.

Gruzijas parlaments, kurā vairākums ir valdošajai partijai Gruzijas sapnis, likumu Par ārvalstu ietekmes caurskatāmību trešajā, galīgajā lasījumā pieņēma otrdien. 10 dienu laikā tas jānodod parakstīšanai prezidentei. Viņai divu nedēļu laikā jāizlemj, vai likumu parakstīt vai nodot atpakaļ parlamentam ar motivētām iebildēm. Gruzijas sapņa vadība jau paziņojusi, ka tai pietiek balsu parlamentā, lai pārbalsotu prezidentes veto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits