Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hamburgā uz galveno protesta akciju pulcējušies 50 000 cilvēku

Uz noslēdzošo protesta akciju pret G20 samitu sestdien Hamburgas centrā saskaņā ar policijas precizētajām aplēsēm pulcējušies 50 000 cilvēku. Tikmēr pasākuma rīkotāji apgalvo, ka mītiņā piedaloties 76 000 cilvēku.

Iepriekš tika prognozēts, ka šīs demonstrācijas dalībnieku skaits varētu pārsniegt 100 000.

Demonstrācija "Bezrobežu solidaritāte G20 vietā" līdz šim visumā noritējusi miermīlīgi, lai gan policija paudusi pārliecību, ka arī tā, domājams, pāraugs vardarbībā, kas jau divas dienas plosījusies Vācijas otrajā lielākajā pilsētā.

Vienīgās nelielās sadursmes izcēlās gājiena sākumā, kad daži demonstranti, kuriem policija pieprasīja atsegt sejas, uzbruka kārtības sargiem ar mietiem un pudelēm, taču plašākā vardarbībā šis incidents neizvērsās, lai gan daži policisti guva vieglus ievainojumus.

Pēc šī incidenta vairāki cilvēki tika aizturēti.

Starp runātājiem šajā mītiņā ir arī Ņujorkas mērs Bils de Blāzio, kas pazīstam kā viens no ASV prezidenta Donalda Trampa asākajiem kritiķiem.

Paralēli notika arī otra plašāka protesta akcija – "Hamburga izrāda attieksmi", uz kuru saskaņā ar policijas datiem pulcējās aptuveni 6000 demonstrantu un kas noslēdzās bez vardarbības.

Savukārt organizatori paziņojuši, ka šajā akcijā piedalījušies 10 000 cilvēku.

Kā ziņots sadursmēs, kas sākās ceturtdienas vakarā un kuras izdevās apslāpēt tikai sestdienas rītā cietuši vismaz 213 policisti, bet 139 kreisie ekstrēmisti ir aizturēti.

Kopumā, kopš 22.jūnija, kad policija sāka operāciju drošības uzturēšanai G20 samita laikā, aizturēti 265 cilvēki.

Top komentāri

reptilis
r
Kāpēc nav stāsta - ko viņi grib? Ja,tie ir antiglobālisti,tad Glazio ir īstens globālists ....vai nu tīra šizofrēnija ,vai mums kaut ko nestāsta....
rekur
r
Nekā tāda par ko vērts brīnīties. Rietum-eiropieši ir ļoti kreisi un sociālistiski noskaņoti. Ja G20 samits notiktu Londonā , Parīzē vai Romā mēs redzētu tieši tādas pat demonstrācijas. Bet varbūt vēl trakākas lietas. Latviešiem to nesaprast...
ARGO
A
Vai šis pikets bija pieteikts? Vai tika iesniegts saraksts ar visu streikotāju vārdiem, uzvārdiem, adresēm un personas kodiem? Vai netiek pārkāpti koplīgumi? Vai ir arodbiedrību akcepti? Vai, vai, vai ...vaimanā vidusmērā latviešu mietpilsonis....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits