Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Hamburgas lielveikala uzbrucējs bijis varasiestādēm zināms islāma radikālis

Piektdien Hamburgas lielveikalā ar nazi uzbrukumu sarīkojušais vīrietis, kurš vienu cilvēku nogalināja un sešus ievainoja, bija varasiestādēm zināms islāma radikālis, sestdien paziņoja pilsētas iekšlietu ministrs Andijs Grote. "Viņš bija zināms kā islāmists, taču ne kā džihādists," paziņoja Grote.

Viņš norādīja, lai arī ir pazīmes, ka uzbrukumam varētu būt reliģisks motīvs, aizdomās turamais arī cietis no psiholoģiskām problēmām.

"Šobrīd nav skaidrs, kurš bija noteicošais elements," sacīja Grote.

Pēc Grotes teiktā, bija zināms, ka vīrietis radikalizējies, taču netika uzskatīts par bīstamu. Domājams, ka viņš rīkojies viens un nav saistīts ar kādu ekstrēmistu tīklu, norādīja ministrs.

Kā ziņots, piektdien Hamburgā kāds vīrietis ar nazi uzbruka cilvēkiem lielveikalā, vienu nogalinot un sešus ievainojot. Tabloīds Bild ziņoja, ka uzbrucējs saucis Allahu Akbar.

Kā sestdien pavēstīja policija, uzbrucējs iegājis veikalā un no plaukta paņēmis aptuveni 20 centimetrus garu virtuves nazi.

"Viņš noplēsa iepakojumu un tad pēkšņi brutāli uzbruka 50 gadus vecam Vācijas pilsonim, kurš vēlāk nomira," sacīja policijas preses pārstāve Katrina Heninga.

Viņš pēc tam lielveikalā ievainojis vēl divus vīriešus un tad bēdzis, pa ceļam ievainojot vēl vairākus cilvēkus, līdz viņu pievērēja garāmgājēji.

Varas iestādes paziņoja, ka uzbrukumā aizdomās turētais ir 26 gadus vecs vīrietis, kurš dzimis Apvienotajos Arābu Emirātos. Policija vēl mēģināja noskaidrot viņa pavalstniecību.

Hamburgas mērs Olafs Šolcs paziņoja, ka uzbrucējs ir noraidīts patvēruma meklētājs, kura izraidīšana bijusi bloķēta personas dokumentu trūkuma dēļ. Mērs izteicās, ka uzbrukuma motīvs bija naids.

Pieci no ievainotajiem guvuši durtas brūces, un daži ir nopietni ievainoti. Vēl viens vīrietis tika ievainots cīņā ar uzbrucēju.

Top komentāri

Tas
T
patiešām ir liels mierinājums nogalinātajam, ievainotajiem un visiem viņu tuviniekiem, nez cik ilgi paši vācieši visu šo ārprātu pacietīs?
si vis pacem, parabellum
s
Ja gribi mierīgi iepirkties, turi kabatā parabellumu.
ironija
i
Mērs izteicās, ka uzbrukuma motīvs bija naids. ---------------------------------------------------------------------------------- Pilnīgi noteikti šī arāba motīvs nebija tuvākmīlestība...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits