Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Helsinkos sācies Trampa un Putina samits

Helsinkos pirmdien notiek ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina samits.

Tikšanās sākumā, klātesot žurnālistiem, Putins teica, ka "pienācis pamatīgi parunāt gan par divpusējām attiecībām, gan par dažādiem "sāpīgajiem punktiem" pasaulē, un to ir pietiekami daudz, lai mēs tam pievērstu uzmanību".

Savukārt Tramps sacīja: "Attiecību veidošana ar Krieviju ir laba, nevis slikta lieta. Es domāju, ka pasaule grib, lai mēs veidojam attiecības."

Samits notiek Somijas prezidenta pilī. Pirms sarunu sākuma Tramps un Putins kopīgi nofotografējās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

Tikšanās sākās ar 55 minūšu novēlošanos, jo Putina lidmašīna Helsinku lidostā ieradās ar nokavēšanos. Tramps ieradās Helsinkos jau svētdien.

Paredzams, ka šajā samitā, ko pasaule gaidīja ar zināmu piesardzību, tiks apspriests ASV un Krievijas attiecību pašreizējais stāvoklis un turpmākās izredzes, skarot tādus tematus kā Sīrija, Ukraina, līgumi bruņojuma kontroles jomā un aizdomas par Krievijas jaukšanos ASV vēlēšanās.

Tramps svētdien izteicās, ka no tikšanās ar Putinu negaida īpašus rezultātus. Intervijā telekanālam CBS viņš norādījis, ka no šīm sarunām "negaida neko sliktu, bet, iespējams, kaut ko labu".

Abi prezidenti iepriekš divatā tikušies pērn G20 samita kuluāros Vācijā un Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamā.

Top komentāri

:)
:
Viss ir pareizi, tikšanos lūdza Tramps un ieradās Helsinkos jau vakar vakarā, jebkurā gadījumā, Trampam vajadzēja gaidīt! :) Bet baltiešu satraukums nav bez pamata, jo lielvaras balastus nemīl, izmanto, bet nicina, sevišķi ja tie balasti mēdz par saimnieku (Trampu) izteikties nievājoši, to viņš neaizmirsīs! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits