Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Hostomeļā vismaz 400 cilvēku pazuduši bez vēsts

Kijivas apgabala Hostomeļas ciematā, kuru 35 dienas bija okupējis Krievijas karaspēks, šai laikā pazuda bez vēsts vismaz 400 cilvēku, intervijā radiostacijā Hromadske radio paziņoja Hostomeļas ciemata militārās administrācijas vadītājs Tarass Dumenko.

"Mēs zinām par cilvēkiem, ka viņi ir nogalināti, ir apstiprinājums, foto un videofiksācija, bet mēs vēl nespējam viņus atrast. Kad vēl bija sakari, aculiecinieki mums varēja nodot šo informāciju, bet tagad mēs vēl nespējam viņus atrast. Informācijas avotam izdevās izglābties," sacīja Dumenko.

Viņš atgādināja, ka Krievijas karaspēks Hostomeļā nogalināja ciemata mēru Juriju Prilipko. Kopā ar viņu gāja bojā brīvprātīgie Ruslans Karpenko un Ivans Zarja, kuru līķi tika atrasti.

Dumenko sacīja, ka Krievijas karaspēks mēģināja slēpt savu zvērību pēdas.

"Dodoties Hostomeļas virzienā, ceļa malā stāvēja sašauti automobiļi ar līķiem, tai skaitā bērniem. Atgriežoties, šo līķu vairs nebija," stāstīja Dumenko. 

Hostomeļa tika atbrīvota no okupantiem uzreiz pēc Irpiņas, kas bija kļuvusi par vienu no karstākajiem punktiem Krievijas-Ukrainas karā. Irpiņā kaujas neapsīka nevienu dienu, okupanti ņirgājās par vietējiem iedzīvotājiem un nodarbojās ar marodierismu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits