Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Igaunijas šāvēja motīvi var palikt nenoskaidroti

Atpazīts bruņotais vīrietis, kurš ceturtdien trijos pēcpusdienā iebruka Igaunijas Aizsardzības ministrijas ēkā Tallinā, kur saņēma divus ķīlniekus, kurus vēlāk atbrīvoja, bet pēc tam gāja bojā apšaudē ar policiju. Viņš identificēts kā 57 gadus vecais jurists un Igaunijas Apvienotās kreisās partijas (AKP) biedrs Karens Drambjans, vēsta portāls Postimees.ee.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, 1954. gadā Armēnijas galvaspilsētā Erevānā dzimušais K. Drambjans Igaunijā palicis pēc Tartu Universitātes beigšanas un 90. gadu sākumā ieguvis šīs valsts pilsonību.

Vīrietis vadījis juridisko pakalpojumu biroju galvenokārt krievvalodīgajā Mārdu pilsētā un 2009. gadā no AKP (tā tiek uzskatīta par Komunistiskās partijas mantinieci) rindām nesekmīgi kandidējis pašvaldību vēlēšanās. Vēl pirms tam - 2007. gadā - K. Drambjans nesekmīgi kandidējis uz Igaunijas parlamentu no nelielās Konstitucionālās partijas saraksta. Pēdējo Igaunijas slepenie dienesti uzskata par Krievijas «kolēģu» izveidotu marionešu partiju.

Plašāku popularitāti K. Drambjans ieguva 2007. gadā, kad kādu laiku bija skandalozās organizācijas Nakts sardze preses sekretāres Larisas Netšatdimovas jurists. 2009. gadā viņš publicēja eseju, kurā nosauca Igauniju par fašistisku valsti, kura esot ceļā uz pilsoņu karu ar krievvalodīgo minoritāti.

Cits Igaunijas interneta portāls Eer.ee savukārt raksta, ka vīrieti pēdējā laikā vajājušas privātās dzīves un finanšu problēmas. Viņš šķīries no sievas, turklāt K. Drambjana mājokli Mārdu parādu dēļ atņēmuši tiesu izpildītāji.

Tā kā K. Drambjans nav atstājis nekādus vēstījumus, kā arī neizvirzīja (vai nepaspēja izvirzīt) nekādas prasības un viņa rīcības motīvi palika nezināmi, par šo tēmu izskanējušas dažādas versijas. Igaunijas interneta portāli vēsta, ka valsts premjerministrs A. Ansips un aizsardzības ministrs M. Lārs pieļauj iespēju, ka K. Drambjanu iedvesmojis Norvēģijas terorists Anderss Bērings Breivīks. Par to liecinot fakts, ka juristam līdzi bija ap 100 patronu, sprāgstvielas un gāzmaska.

Tajā pašā laikā Igaunijas interneta komentētāji šo versiju uztver skeptiski, norādot, ka K. Drambjans finanšu problēmu dēļ, visticamāk, «zaudējis garīgo līdzsvaru» vai arī izvēlējies šādu skaļu pašnāvības veidu. To, ka jurists domājis par pašnāvību, pieļāvuši arī vairāki viņu labi pazinuši cilvēki, vienlaikus uzsverot, ka K. Drambjans bijis vienpatis, kurš nav mēdzis runāt par savām problēmām un plāniem.

AKP priekšsēdētājs Sergejs Jirgenss izteicies, ka, lai arī viņa bijušajam partijas biedram bijis straujš raksturs, notikušajā nav vērts meklēt politiskus motīvus, vēsta Eer.ee. Intervijā portālam S. Jirgenss paziņojis, ka K. Drambjans bijis tikai partijas ierindas biedrs, kurš pēdējo reizi aktīvi darbojies pirms pusotra gada Mārdu pašvaldības vēlēšanu laikā, bet pēc tam pārtraucis politiskās aktivitātes.

«Cik man zināms, pēdējo pusotru gadu viņam bija lielas privātās problēmas, viņš bija palicis bez jumta virs galvas, bez ģimenes,» norādījis S. Jirgenss un piebildis, ka tieši sociālie, nevis politiskie motīvi bijuši par iemeslu K. Drambjana «neprātīgajam solim».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits