Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Imigrantu nemieri Zviedrijā no Stokholmas pārsviežas arī uz citām valsts pilsētām

Nemieri Zviedrijā, kas ilgst jau gandrīz nedēļu, no Stokholmas pārsviedušies arī uz Erebrū pilsētu valsts centrā, vēsta aģentūra Reuters. Erebrū aptuveni 25 gados jaunu, sejas zem maskām paslēpušu cilvēku grupa aizdedzināja trīs mašīnas un skolu, kā arī mēģināja sarīkot ugunsgrēku policijas iecirknī.

Krievijas aģentūra Itar-Tass savukārt vēsta, ka nemieri aizvadītajā naktī tāpat sākušies arī Linčepingas piepilsētās, kur aizdedzināti 8 automobiļi, skola un bērnudārzs. Tikmēr valsts galvaspilsētā imigrantu jaunatnes nemieri turpinājās iepriekš pieredzētajos mērogos. Tā Stokholmas piepilsētā Kistā tika nodedzināta pamatskola, ir fiksēta virkne vandālisma aktu un sabiedriskas kārtības pārkāpumu. Pavisam kopš nemieru sākuma ir arestēti 29 cilvēki.

Lai novērstu nemierus, Stokholmas policija izsaukusi papildspēkus no Malmes un Gēteborgas, savukārt valsts premjerministrs Fredriks Reinfeldts sasaucis valdības ārkārtas sēdi, lai apspriestu pasākumus, kādi veicami kārtības atjaunošanai Zviedrijas galvaspilsētā un tās piepilsētās.

Jāatgādina, ka grautiņi sākās 20. maija naktī Husbijas rajonā Stokholmas ziemeļos, kur dzīvo galvenokārt imigranti no Tuvajiem Austrumiem, Āfrikas un Latīņmerikas. Tad aptuveni 50-60 jauniešu aizdedzināja ap 100 automašīnu.

Par cēloni nemieru aizsākšanai kļuva kāda ar mačeti bruņota, 69 gadus veca vīrieša nogalināšana 14. maijā, aizturēšanas laikā Husbijas rajonā. Protestējošie paziņojuši, ka uzskata šo gadījumu par pierādījumu policijas nežēlībai un brutalitātei.

Tajā pašā laikā Zviedrijas un ārvalstu plašsaziņas līdzekļi pauž viedokli, ka īstie nemieru cēloņi ir imigrantu jaunatnes neapmierinātība ar bezdarbu un izolētību no pārējiem Zviedrijas iedzīvotājiem. Konkrētāk, Zviedrijas prese apgalvo, ka imigrantu integrācijas Zviedrijas sabiedrībā pakāpe būtiski samazinājusies pēdējos desmit gados, pēc tam, kad labēji centriskā valdība samazināja sociālās palīdzības apjomu, kas tiek piešķirts imigrantiem, ieskaitot bēgļus. 

Top komentāri

x
x
..ja pārdesmit imigrantus nošautu, 1000 izmestu no Zviedrijas, pārējie kļūtu klusi un mierīgi!
jaa jaaaaa
j
ta visa ir Eiropas vaina,jo Eiropa pieprasa visaam Eiropas valstiim uznemt shitos paraziitus un kad paraziiti iekartojusies tad saak uzvesties kaaa lielie,,,,,dedzina,sit skatlogus un policiju ar akmeniem nometaaaa,pasekojiet kas notiek Anglijaa,Francijaa;Kanadaa pat un ta taalak,ka izturas pret policiju shitie paraziiti neizglitotie.....
,,vai vai,,
,
pie mums tas pats ar tiem iebraucējiem, no savām valstīm aizbrauc, apmetas uz dzīvi citā valstī, mazliet idzīvojas un tad sāk savas prasības izvirzīt, līdz ar to pamatiedzīvotājiem nav mierīgas dzīves savā dzimtenē, vajag piņemt tādus likumus, ciemos atbrauc uz neilgu laiku, paciemojies un dodies atpakaļ uz savu zemi, nevis nekaunīgi svešā zemē izvirzīt savas prasības un t.t.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits