Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Imigrantu pieplūdums Ungārijā apstājies

Ungārija pirmdien paziņoja, ka robežas slēgšana ar Horvātiju apturējusi imigrantu pieplūdumu un svētdien valstī ieradies tikai 41 cilvēks.

"Robežas slēgšana darbojas, tā efektīvi apturējusi nelegālo robežšķērsošanu," pavēstīja valdības pārstāvis Zoltāns Kovāčs.

"Ungārijas valdība ir gatava turpināt šos pasākumus tik ilgi, cik tas būs nepieciešams," teica Kovāčs. "Mēs nepārtraukti novērojam situāciju uz Slovēnijas, Horvātijas un Serbijas robežas un esam gatavi reaģēt uz jebkuru situāciju, kas varētu attīstīties."

Svētdien reģistrētais imigrantu skaits ir jauns zemākais rekords Ungārijai šajā gadā. Kopš vasaras Ungārija pieredzēja līdz pat 10 000 imigrantu pieplūdumu dienā. Tā bija galvenā tranzītvalsts no vardarbības Sīrijā, Irākā un Afganistānā bēgošajiem cilvēkiem, kuri caur Balkāniem devās tālāk uz Eiropas rietumiem.

Kopā Ungāriju kopš gada sākuma šķērsojuši 390 685 cilvēki, liecina jaunākie policijas dati.

Lai apturētu imigrantu pieplūdumu, Ungārija uz robežas ar Horvātiju sestdienas rītā pabeidza veidot dzeloņstiepļu žogu. Apmēram pirms mēneša tā līdzīgi slēdza robežu ar Serbiju.

Ungārijas valdības solis licis imigrantiem plūst uz divu miljonu cilvēku apdzīvoto Slovēniju.

Slovēnijas Iekšlietu ministrija svētdien brīdināja, ka tā būs spiesta palēnināt imigrantu pieplūdumu.

Pirmdien Slovēnijas varasiestādes neļāva valstī ienākt vairāk nekā 1000 cilvēkiem, norādot, ka tās "ikdienas kvota ir izsmelta".

Šī rīcība izraisījusi sastrēgumus citur imigrantu ceļā. Simtiem cilvēku iestrēguši pie Horvātijas robežas ar Serbiju stiprā lietū un salā.

Tagad galvenais imigrantu ceļš ved caur Maķedoniju un Serbiju uz Horvātiju, tad caur Slovēniju un Austriju uz Vāciju, kura daudziem ir vēlamais galamērķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ungārijā EP vēlēšanās atbalsts Fidesz sarūk

Svētdien notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Ungārija uzvarējusi premjerministra Viktora Orbāna vadītā nacionālkonservatīvā partija "Fidesz", taču atbalsts tai sarucis līdz vis...

AfD aizliedz vadošajam kandidātam ieņemt vietu EP

Vācijas galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) nolēmusi izslēgt no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP) partijas EP vēlēšanu saraksta līderi Maksimiliānu Krā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits