Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Itālijā ārkārtas pasākumi vīrusa ierobežošanai

Itālijas varasiestādes ieviesušas ārkārtas pasākumus, lai mazinātu jaunā koronavīrusa izplatīšanos valstī pēc tam, kad nedēļas nogalē tika paziņots, ka apstiprināto inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits Itālijā pārsniedzis 130 un reģistrēta divu inficēto cilvēku nāve, vēsta BBC. Ārkārtas drošības situācija svētdien tika izsludināta Dienvidkorejā, kur inficēto skaits sasniedza 556 un miruši pieci inficētie, ziņoja Deutsche Welle. ​

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte izteica līdzjūtību no vīrusa mirušo tuviniekiem un sasauca valdības ārkārtas sēdi, lai lemtu par vīrusa uzliesmojuma ierobežošanas pasākumiem. 75 gadus veca inficētā sieviete sestdien nomira Lombardijas reģionā, dienu iepriekš kaimiņos esošajā Veneto reģionā dzīvību zaudēja 78 gadus vecs ar Covid-19 inficēts vīrietis.

Konstatēts, ka vīrusa uzliesmojuma centrs atrodas Lombardijas reģionā. Par pirmavotu tiek uzskatīts kāds 38 gadus vecs vietējais iedzīvotājs. Viņš saslima pēc tam, kad ticies ar kādu cilvēku, kurš 21. janvārī bija atgriezies no Ķīnas. Šā iedzīvotāja sievai un draugam arī konstatēta inficēšanās.

Cenšoties ierobežot vīrusa tālāku izplatīšanos vairākās Ziemeļitālijas pilsētās atcelti visi publiskie pasākumi, ierobežota izglītības, kultūras iestāžu, ēstuvju darbība. 

Svētdien tika paziņots, ka atcelti Venēcijas karnevāla pasākumi, kuriem bija jāturpinās līdz pat šīs nedēļas otrdienai. 

Top komentāri

Anna
A
Mūsu Slimību profilakses un kontroles centrs robežas netaisās kontrolēt, tikai iesaka mazgāt rokas. Tātad vīruss būs Latvijā tuvāko 5-7 dienu laikā. Ja nemainīs drošības pasākumu mērus.
ha, ha
h
Arī mūsu atbildīgo amatpersonu gļēvā bezpalīdzība šajā kritiskajā situācijā ir vienkārši šausminoša.
ļuļa
ļ
diena atkal guļ. itālijā ir jau 4 mirušie, kādi 30 guļ intensīvajā. tā kā itāļi savā plānprātībā neko nekontrolēja, tad tagad vīrusa izplatība faktiski vairs nav ierobežojama. ar ko arī apsveicam dolce vita cienītājus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits