Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Itālija draud slēgt lidostas, ja Vācija sūtītu atpakaļ migrantus

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni piedraudējis slēgt savas valsts lidostas, ja Vācija īstenotu plānus par desmitiem nelegālo patvēruma meklētāju atpakaļsūtīšanu.

"Ja kāds - vienalga, Berlīnē vai Briselē - plāno nesaskaņotos čārterreisos atbrīvoties no desmitiem migrantu, viņam jāsaprot, ka neviena lidosta nav un nebūs pieejama," ministrs svētdien rakstījis tviterī. "Mēs slēgsim savas lidostas tāpat, kā slēdzām ostas."

Kopš Salvīni jūnijā stājās iekšlietu ministra amatā, Itālijas valdība liegusi palīdzības organizāciju kuģiem ar bēgļiem ienākt savās ostās.

Kā ziņu aģentūrai DPA stāstījuši Minhenes lidostas darbinieki, Bavārijas varasiestādes tuvāko dienu laikā plāno čārterreisu, lai policijas pavadībā nogādātu Itālijā migrantus, kas ieradušies pāri Vācijas robežai, bet pirms tam reģistrēti Itālijā.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Dublinas regulu migranti var lūgt patvērumu tikai pirmajā ES valstī, kurā ieradušies, taču jūnijā izveidotā Itālijas valdība migrācijas jautājumā ieņēmusi stingru kursu, ņemot vērā, ka valsts atrodas tuvu Āfrikas ziemeļu piekrastei un tajā ierodas milzīgs skaits migrantu no šī kontinenta.

Bavārijas Iekšlietu ministrija nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi informāciju par iespējamajiem čārterreisiem.

Top komentāri

ak vai
a
Savukārt Francijā ir notikusi neliela demonstrācija imigrantu kuģa "Aquarius" atbalstam. Pēc demonstrācijas vienai demonstrantei ir uzbrukuši trīs nepilngadīgi imigranti, mēģinot nolaupīt zelta ķēdīti.
reptilis
r
Pašreiz Rīga 24 iet propagandas raidījums ar b.Ansi Bogustovu priekšgalā ar visu welkomistu baru - Melbiksi...Providusisisti u.c.:))))
ak vai
a
Francijā imigranti ir piekāvuši divus gejus, kuri ir noskūpstījušies uz ielas. Geji droši vien vēlēšanās bija balsojuši kādreiz par Olandu, kas solīja legalizēt geju laulības. Taču Olands ir ieladis Francijā arī gandrīz pusotru miljonu imigrantu. Lūk, geju laulības nāk komplektā ar piekaušanu no ielaisto imigrantu puses.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits