Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Itālija piešķirs Lībijai kuģus cīņai pret cilvēku kontrabandu

Itālijas valdība piešķirs Lībijai 12 kuģus, lai palīdzētu tai cīnīties pret cilvēku kontrabandu un ierobežot migrantu plūsmu uz Eiropu, paziņojusi Roma.

Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis vēlas, lai Lībija uzņemas galveno lomu migrantu glābšanā Vidusjūrā.

Itālijas valdības pieņemto pasākumu mērķis ir "stiprināt Lībijas krasta apsardzes darbības spējas", lai nodrošinātu "pienācīgu vadību" migrantu situācijas risināšanai Vidusjūrā, informēja Roma.

Valdības paziņojumā norādīts, ka prioritāte ir cīņa pret cilvēku kontrabandu, cilvēku dzīvību aizsargāšana jūrā un "migrācijas spiediena samazināšana".

Itālijas valdība arī uzņemsies atbildību par minēto 12 kuģu apkopi līdz gada beigām un piedāvās palīdzību Lībijas krasta apsardzes darbinieku apmācīšanā.

Palīdzības kopējās izmaksas plānotas 2,5 miljoniem eiro apmērā.

"Mēs zinām, ka ar to nepietiek un ka mums jāstrādā pie situācijas stabilizēšanas, likuma varas stiprināšanas un cilvēka cieņas aizsargāšanas teritorijā, kur veidojas Lībijas valsts," norādīja Itālijas transporta ministrs.

ES līderi pēdējās nedēļās ir vērsušies pret nevalstisko organizāciju migrantu glābšanas kuģiem, uzskatot, ka šīs organizācijas netieši palīdz cilvēku kontrabandistiem un traucē Lībijas krasta apsardzei veikt savu darbu migrantu glābšanā.

 

Top komentāri

respect
r
Ļoti loģiski. Tā vietā, lai ar šiem kuģiem ķertu imigrantus pie Itālijas krastiem un vestu uz Itāliju, labāk tos turēt pie Lībijas krastiem un vest imigrantus atpakaļ uz Lībiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits