Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Itālijas ārlietu ministrs: Kadafi plānoja pārpludināt Lampedūzas salu ar imigrantiem no Āfrikas

Lībijas diktators Muammars Kadafi vēlējās, lai nelielo Itālijas salu Lampedūzu pārpludina imigranti no Āfrikas, kas būtu atriebība par Itālijas dalību koalīcijā pret viņa režīmu, piektdien paziņoja Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratini.

"Itālijai ir pierādījumu par pulkveža Kadafi dotajām pavēlēm pārvērst Lampedūzu par elli," Fratini teicis intervijā katoļu laikrakstam "Avvenire".

"Ir pierādījumi, ka Kadafi deva pavēli tūkstošiem izmisušu cilvēku sūtīt ar kuģiem [uz Lampedūzu], lai salu pārņemtu haoss," viņš teica,

Itālijai vienmēr bijušas aizdomas, ka Kadafi izmanto nelegālo migrāciju kā ieroci, ar ko izdarīt spiedienu uz Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni valdību.

Tūkstošiem bēgļu, lielākoties no valstīm, kas atrodas uz dienvidiem no Sahāras tuksneša, pēdējo mēnešu laikā ir ieradušies Lampedūzā.

Iepriekš salu pārpildīja desmitiem tūkstoši bēgļu no Tunisijas, kas atstāja dzimteni, kad tur notika tautas sacelšanās. Mazajā salā, kur ir vien pieci tūkstoši vietējo iedzīvotāju, tas radīja milzu pārapdzīvotības problēmas un pasliktināja sanitāros apstākļus. Situācijas Lampedūzas salā dēļ Itāliju asi kritizēja Eiropas Savienība un starptautiskās palīdzības organizācijas.

Itālijas iekšlietu ministrs Roberto Maroni paziņojis, ka kopš gada sākuma Lampedūzā ieradušies vairāk nekā 48 tūkstoši migrantu no Tunisijas un Lībijas.

Lībijas vēstnieks Itālijā Hafezs Gadurs radiostacijai "Rai" teica, ka Kadafi nelegālo migrāciju kontrolēja "pats personīgi, sakot, ka vēlas Lampedūzu pārkrāsot melnu ar afrikāņiem", tādējādi sodot Itāliju par dalību NATO operācijās.

Lampedūzas  sala atrodas apmēram 130 kilometru attālumā no Āfrikas piekrastes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits