Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Itālijas prezidents cīnīsies pret mafiju

Šonedēļ oficiāli stājoties amatā, Itālijas jaunais prezidents Serdžo Matarella solījis īpaši cīnīties pret korupciju un organizēto noziedzību, vēsta BBC. Bijušais tiesnesis uzrunā parlamentam solījis, ka šīs divas problēmas būs "neapšaubāma prioritāte" viņa darbībā, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Matarella, kura brāli savulaik nogalināja mafija, raksturoja organizēto noziedzību kā "strauji izplatošos vēzi", kas mīda cilvēku tiesības. Vienlaikus viņš solīja pievērsties ekonomikas krīzei un vēlēšanu reformai.

Matarella tiek uzskatīts par bijušā premjerministra Silvio Berluskoni pretinieku. Viņš reiz pat atkāpās no ministra amata, tāpēc ka valdība atbalstīja mediju likumu, ko Matarella un vēl daži ministri uzskatīja par pieņemtu Berluskoni piederošās mediju impērijas interesēs.

Tagad septiņdesmit trīs gadus vecais Matarella sāka politisko darbību pēc tam, kad 1980. gadā nogalināja viņa vecāko brāli Pjerzanti, kurš bija Sicīlijas gubernators. Trīs gadus pēc tam viņš tika ievēlēts parlamentā no kristīgo demokrātu partijas. 

Vēlāk viņš bija arī ministrs vairākās valdībās un Itālijas Konstitucionālās tiesas tiesnesis.

Viņš ir pirmais Itālijas prezidents, kurš nāk no Sicīlijas – dienvidu reģiona, kas ir viena no itāļu mafijas bēdīgi slavenākajiem grupējumiem Cosa Nostra mājvieta.


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits