Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Ārderna atklāja, ka ir runājusi ar pārstāvjiem no tādiem uzņēmumiem kā Facebook, Twitter, Microsoft un Google, kā arī politiskajiem līderiem, un secinājusi, ka ir iespējams panākt vienprātību

Jaunzēlandes premjere un Makrons organizēs sanāksmi cīņai pret terorismu internetā

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna nākammēnes Parīzē ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu organizēs sanāksmi, lai meklētu veidus, kā cīnīties pret vardarbīgo ekstrēmismu un terorismu internetā.

Ārderna paziņoja, ka viņa un Makrons aicinās pasaules līderus un tehnoloģiju kompāniju vadītājus atbalstīt "Kraistčērčas aicinājumu", bet plašāku informāciju neatklāja, norādot, ka pie tā vēl tiek strādāts.

Iniciatīva nodēvēta Kraistčērčas vārdā, jo Austrālijas pilsonis, labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15.martā šajā Jaunzēlandes pilsētā sarīkoja apšaudes divās mošejās, nogalinot 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā Facebook, izmantojot dzīvās straumēšanas pakalpojumu.

Ārderna atklāja, ka ir runājusi ar pārstāvjiem no tādiem uzņēmumiem kā Facebook, Twitter, Microsoft un Google, kā arī politiskajiem līderiem, un secinājusi, ka ir iespējams panākt vienprātību.

"Runa nav par vārda brīvību," uzsvēra premjere, norādot, ka šajā gadījumā runa ir par terorisma izskaušanu internetā.

Ārderna sacīja, ka Kraistčērčas šāvējs izmantojis sociālos medijus bezprecedenta veidā, lai popularizētu terorismu un naidu. Viņa piebilda, ka neviens neapgalvos, ka teroristam bija tiesības straumēt 50 cilvēku slepkavību.

"Neviena tehnoloģiju kompānija, tāpat kā neviena valdība, nevēlas redzēt internetā vardarbīgu ekstrēmismu un terorismu," norādīja premjere, piebilstot, kas tas ir sākumpunkts, kurā pastāv vienotība.

Ārderna atzina, ka Makrons ir spēlējis vadošo lomu G7 valstu grupā, cenšoties izskaust terorismu internetā.

Tikšanās Parīzē plānota 15.maijā.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Politika kā menstruālais cikls.
ļuļa
ļ
un kāpēc ne šrilankas vārdā? kristīgie upuri ir otrās klases cilvēki vai kā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits