Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jūlija Skripaļa atteikusies no Krievijas vēstniecības palīdzības

Ar policijas starpniecību publiskotā paziņojumā bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita, kura kopā ar tēvu cieta uzbrukumā ar nervu indi, šobrīd noraidījusi Krievijas vēstniecības palīdzību.

Jūliju Skripaļu pēc vairākām slimnīcā pavadītām nedēļām pirmdien beidzot izrakstīja, taču viņas tēva veselības stāvoklis aizvien esot nopietns, taču vairs nav kritisks, un viņš turpina ārstēšanos slimnīcā. 

Jūlija Skripaļa pagaidām vēl nejūtas gana spēcīga, lai sniegtu intervijas plašsaziņas līdzekļiem skandalozajā lietā, kas izvērtusies plašā diplomātiskajā konfrontācijā starp Krieviju un Lielbritāniju ar tās sabiedrotajiem. Skripaļa norādījusi, ka "neviens nerunā manā vai mana tēva vārdā", atbildot uz Krievijas vēstniecības paustajām šaubām par to, vai paziņojumos pausto tiešām teikusi Jūlija Skripaļa.

Krievijas vēstniecība uzskata, ka paziņojumus sacerējušas britu varas iestādes. "Teksts ir veidots specifiskā veidā tā, lai atbalstītu Lielbritānijas oficiālos paziņojumus un vienlaikus liegtu Jūlijai iespēju kontaktēties ar ārpasauli.

Jūlija Skripaļa atzina, ka attapusies "pavisam citā dzīvē nekā tajā, ko atstāju pirms mēneša".

Viņa šobrīd atrodas nenosauktā, bet drošā vietā, kur viņu apsargā un viņai asistē speciāli apmācīti likumsargi. "Varu kontaktēties ar draugiem un ģimeni, un man ir arī kontaktinformācija Krievijas vēstniecības darbiniekiem, kuri laipni piedāvājuši man savu palīdzību. Tiesa, šobrīd vēstniecības pakalpojumus neizmantošu, bet, ja gadījumā es pārdomāju, zinu, kā ar vēstniecību sazināties," pausts Jūlijas Skripaļas paziņojumā.

Jāatgādina, ka Lielbritānija un tās sabiedrotās valstis Skripaļu indēšanā ar Novičok programmas ietvaros Padomju Savienībā radītu indi vaino Kremli, un pēc incidenta krievu diplomātus izraidīja gan ASV, gan Lielbritānija un daudzas Eiropas Savienības valstis. Līdzīgu atbildes soli spēra arī Maskava.

Indi, kas izmantota uzbrukumā, pārbaudījuši Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (POCW) eksperti, un sagaidāms, ka ziņojums par konstatēto tiks publiskots ceturtdien.

Top komentāri

Saule
S
Ja vina to butu pazinojusi atklata preses konference,
:)
:
Kāds runā viņas vārdā, tāds ir fakts, jo nevienu starptautisko vienošanos par diplomatisko darbu briti nav joprojām izpildījuši - lieguši tikties oficiālajiem KF pārstāvjiem ar KF pilsoni, aizveduši nezināmā virzienā, tātad, visa šī nelāgi smirdošā feiku lieta ir kvalificējams, ka banāla svešvalsts pilsoņa NOLAUPĪŠANA!
Irlielāmērāticams
I
Ka pēc vairākiem gadu desmitiem mēs ar izbrīnu lasīsim par kādas valsts izlūkdienesta spoži veiktu operāciju savas aģentes iefiltrēšanā kādā citā valstī. Kurā valstī? Nav svarīgi, bet ir lielā mērā ticams, ka to valsti sauc Breksitlande. Turpiniet lasīt avīzes, tikai uz priekšu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits