Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Junkers aicina Putinu palīdzēt atjaunot kontinentā sadarbību drošības jomā

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pēc pārvēlēšanas amatā palīdzēt atjaunot kontinentā sadarbību drošības jomā.

"Es vienmēr esmu apgalvojis, ka pozitīvas attiecības starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju ir būtiskas drošībai mūsu kontinentā," apsveikuma vēstulē Putinam norādīja Junkers.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarēja Putins, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, saņemot 76,67% balsu.

Junkers arī pauda pārliecību, ka ES un Krievijas kopīgajam mērķim būtu jābūt uz sadarbību vērstas Eiropas drošības kārtības atjaunošana.

Junkers pauda cerību, ka Putins sava ceturtā prezidenta termiņa laikā mēģinās panākt šī mērķa realizāciju, un solīja savu atbalstu šajos centienos.

Apsveikuma vēstule Putinam nosūtīta dienu pēc tam, kad Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri apliecināja Lielbritānijai solidaritāti strīdā ar Krieviju par bijušajā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu 4.martā Solsberi.

Saistībā ar šo lietu Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.

"Eiropas Savienība ļoti nopietni uztver Lielbritānijas valdības novērtējumu, ka, ļoti iespējams, atbildīga ir Krievijas Federācija," paziņoja ES dalībvalstu ārlietu ministri.

Kremlis šīs apsūdzības noraidījis, pieprasot Lielbritānijai celt gaismā pierādījumus vai atvainoties.

Avoti ES tikmēr ziņo, ka vairākas bloka valstis, tostarp Grieķija, negribīgi izdarījušas spiedienu uz Maskavu Skripaļa lietā.

Gaidāms, ka uzbrukums Skripaļam tiks apspriests arī ES samitā, kas ceturtdien sāksies Briselē.

Top komentāri

Hmm
H
Vislielākā Eiropas drošība būtu, ja nebūtu ne Putina, ne Junkera.
punkts
p
Junkers vēl ir ļoti naivs.
Analītika
A
Nevis Putinu jāaicina.. Krievija vienmēr vēlējās iet uz sadarbību, bet gan pašai Eiropai jāvēlās to darīt, jāvēlas beidzot runā vienlīdzīgi un cienot arī krievijas valstiskumu, neatkarīgo politiku un intereses.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits