Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
"Protams, rezultāts nav tāds, kā es cerēju," atzina Kamerons.

Kamerons aizstāv savu lēmumu sarīkot Brexit referendumu

Lielbritānijai trešdien oficiāli uzsākot izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), bijušais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien aizstāvējis savu lēmumu sarīkot referendumu par Brexit.

"Es domāju, ka būs pareizi sarīkot referendumu, jo šis jautājums jau gadiem saindē britu politiku," viesojoties Ukrainā, paziņoja Kamerons.

"Es devu solījumu sarīkot referendumu, es domāju, ka tā bija pareizi," viņš piebilda.

2016.gada 23.jūnijā 52% britu atbalstīja Lielbritānijas izstāšanos no ES, un Lielbritānija trešdien iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru.

"Mēs sarīkojām referendumu un, protams, rezultāts nav tāds, kā es cerēju," atzina Kamerons, kurš pirms referenduma aicināja britus balsot par palikšanu blokā un dienu pēc tautas nobalsošanas atkāpās no amata.

Kamerons norādīja, ka tautas griba ir jāpilda, un pauda cerību, ka Lielbritānija turpinās sadarbību drošības un citās jomās, parādot, ka, pametot ES, tā nav pametusi Eiropu un nav atteikusies no Eiropas vērtībām.

Ekspremjers sacīja, ka Lielbritānija vienmēr bijusi nepārliecināta ES locekle un pievienojusies blokam vairāk praktisku, nevis emocionālu iemeslu dēļ.

"Mēs tur atradāmies tirdzniecības dēļ, mēs tur atradāmies sadarbības dēļ, un es domāju, ka būs pareizi palikt, jo vēlējos vairāk tirdzniecības un sadarbības," sacīja Kamerons.

Top komentāri

Elizabete III
E
Domaju, ka vestures gramatas tiks ierakstita patiesiba ka viss notika. Kemeruns, lai noturetos pie varas ka Ministru prezidents Dauning iela 10 solija Lielbritanijas pilsoniem, ja vinu parveles atkartoti saja amata tad vins sarikos referendumu par Lielbritanijas izstasanos no ES. Lielbritanijas pilsoni Kemerunu parveleja, bet ne jau vina solijuma del par referendumu, bet gan tapec ka vina konkurenti uz so amatu bija vajaki par Kemerunu un tad Kemerunam bija japilda solijums par referendumu, lai neizraditos Ka vins ir pilnigs melis un tuksu solitajs. Liktena ironija, kad tika noteikts referendums tad uzlismoja migrantu krize un EK nekaunigi saka uzspiest ar varu sos migrantus izvietot visas ES valstis pec kvotam un tas tad britiem bija ka ar nazi par rikli...patiesiba Idiots Junkers un EK atskela Lielbritaniju no ES ar idiotiskajiem lemumiem.
Kamerons valsts nodevējs
K
taisnošanās nelīdz un neko negroza.
loham loha runa
l
"Es atvēru Pandoras lādi, jo šis jautājums jau gadiem saindē mūsu politiku". A kas būs, ja atvērs to Pandoras lādi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits