Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Katalonijas premjeram nāksies stāties tiesas priekšā par nepakļaušanos

Katalonijas reģionālās valdības vadītājam Kimam Torram būs jāstājas tiesas priekšā par nepakļaušanos Spānijas centrālās valdības prasībām aizvākt no sabiedriskajām ēkām katalāņu separātistu simbolus.

Katalonijas Augstākā tiesa paziņojusi, ka uzsāks Torras tiesisko vajāšanu par nepakļaušanos, taču prāvas sākuma laiku nav norādījusi.

Katalonijas prokuratūra pieprasījusi Torram liegt uz 20 mēnešiem ieņemt publiskus amatus, un tas nozīmē, ka viņš nevarēs palikt reģionālās valdības vadītāja krēslā.

Martā Spānijas vēlēšanu komisija uzdeva Torram aizvākt separātistu simbolus no sabiedriskajām ēkām, lai pirms parlamenta vēlēšanām nodrošinātu institucionālo neitralitāti.

Madridei īpaši iebildumi bija pret plakātu pie reģionālās valdības ēkas, kurā bija pieprasīta "brīvība politieslodzītajiem un trimdiniekiem", kam blakus atradās dzeltenā lentīte, kas kļuvusi par simbolu atbalsta izteikšanai apcietinātajiem katalāņu separātistu līderiem, kas šobrīd tiek tiesāti par 2017.gada neatkarības referenduma sarīkošanu.

Separātistu kontrolētā Katalonijas valdība sākotnēji ignorēja Madrides prasības aizvākt neatkarības kustības simbolus un piekāpās tikai tad, kad draudēja policijas iejaukšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits