Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Katalonijas valdības vadītājs apsūdz policiju neattaisnojamā vardarbībā

Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons svētdien apsūdzēja policiju neattaisnojamā vardarbībā, Barselonā ar gumijas lodēm izklīdinot cilvēkus, kas vēlējās nobalsot Spānijas valdības aizliegtajā referendumā par Katalonijas neatkarību.

"Spānijas valsts īstenotā neattaisnojamā vardarbibas izmantošana, kas ir gan neracionāla, gan bezatbildīga, neapturēs katalāņu tautas gribu," žurnālistiem sacīja Pudždemons.

Policija uz "biļeteniem, balsošanas urnām un skolām" atbild ar "stekiem un gumijas lodēm", sacīja Katalonijas valdības vadītājs.

Barselonas mēre Ada Kulau aicinājusi izbeigt vardarbību pilsētas ielās un mudinājusi Spānijas premjerministru Mariano Rahoju atkāpties no amata.

Ārkārtas palīdzības dienestu pārstāvji paziņoja, ka svētdien Katalonijā sniegta palīdzība 38 cilvēkiem, kas cietuši policijas vardarbībā. 35 cilvēki viegli cietuši, bet trīs ir guvuši nopietnākas traumas. Deviņi cietušie nogādāti slimnīcās.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
SKATOTIES UZ TO KAS PATREIZ NOTIEK BARSELONĀ......SAKU KA LATVIJAI PATREIZ NAV NOPIETNAS VALDĪBAS !!! IR APČURĀJIES PUIŠEĻU BARIŅŠ ! KURŠ NAV ABSOLŪTI SPĒJĪGS PACELT SAVU BALSI PAR KATALOŅU BRĪVĪBU ! VARBŪT TOMĒR MASKAVA NEĻAUJ ?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CERU KA KATALOŅI NEPADOSIES !!!
ir laiks
i
Eiropa neatbalsta ne jakutus, ne tatārus, ne māriešus tāpēc, ka Eiropā vēl ir tādas putinveidīgas valstis kā Spānija, kas pašas neļauj citām tautām būt brīvām. Kad Eiropā paliks tikai nacionālās valstis un vairs nebūs nevienas impērijas, tad Eiropa beidzot sāks atbalstīt jakutu, tatāru un citu mazu tautu brīvību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits