Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kemnicā uz protestiem pret imigrantu noziedzību pulcējas vismaz 1000 cilvēku

Uz galēji labējās organizācijas Pro Chemnitz rīkoto mītiņu Kemnicā ceturtdienas vakarā, lai protestētu pret imigrantu noziedzību, sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku.

Tikmēr politiķi pulcējas forumā, lai apspriestu vardarbību, kas pilsētā uzliesmoja pēc nedēļas nogalē notikušās slepkavības, kurā tiek apsūdzēti vairāki patvēruma meklētāji.

"Mums joprojām ir saspringta situācija. Mūsu policisti ar citu zemju policijas un federālās policijas atbalstu strādā ar lielu koncentrēšanos," sarunā ar aģentūru DPA atzina Saksijas federālās zemes iekšlietu ministrs Rolands Vellers. "Mēs neļausim cilvēkiem, kas gatavi izmantot spēku, pārņemt ielas."

Politiķu forumu gatavojas uzrunāt Saksijas zemes premjerministrs Mihaels Krečmers, un tajā piedalās arī vairums citu viņa kabineta locekļu.

Visiem, kas ierodas uz forumu, kurš tiek rīkots vietējā florbola stadiona telpās, jāiziet caur policijas kontroli.

Vienlaikus politika rūpējas, lai demonstranti būtu nošķirti no foruma apmeklētājiem.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu Kemnicā izcēlās konflikts starp divām vīriešu grupām, kad izplatījās ziņas, ka pēc pilsētas svētku pirmās dienas notikusi uzmākšanās kādai sievietei.

Konflikta laikā tika sadurti trīs vīrieši, no kuriem viens vēlāk slimnīcā mira. Abi pārējie ar smagiem savainojumiem tika hospitalizēti.

Saistībā ar šo slepkavību apsūdzēti divi patvēruma meklētāji – sīrietis un irākietis.

Mediji sākotnēji vēstīja, ka visi sadurtie ir vācieši, taču vēlāk izrādījās, ka noslepkavotais ir kubiešu izcelsmes Vācijas pilsonis, un arī abi pārējie cietušie bijuši imigrantu izcelsmes personas.

Policija vēlāk noliedza arī ziņas, ka konflikta pamatā būtu bijusi uzmākšanās sievietei.

Tomēr notikušais jau svētdien izraisīja spontānus protestus, kuru dalībnieki vērsās pret imigrantiem un iesaistījās vardarbīgos incidentos.

Arī pirmdienas vakarā organizētie vēl plašākie protesti izvērsās vardarbībā, kad izcēlās sadursmes starp labējiem radikāļiem un kreisajiem ekstrēmistiem, kas bija pulcējušies uz kontrdemonstrāciju.

Policija izpelnījušies kritiku par nespēju savaldīt naidīgi noskaņotās nometnes un par nepietiekamu spēku iesaistīšanu kārtības uzturēšanā.

Eļļu ugunij pielējušas ziņas, ka tīmeklī parādījusies ordera kopija par viena no konfliktā iesaistītā patvēruma meklētāja aizturēšanu.

Dokuments tika publicēts gan Pro Chemnitz, gan eiroskeptiķu partijas Alternatīva Vācijai (AfD) vietnē.

Saksijas Tieslietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka kāds policists esot atstādināts no dienesta aizdomās par ordera nodošanu nepiederīgām personām, par ko Vācijā draud kriminālatbildība.

Top komentāri

ta nu gan
t
"vismaz 1000 cilvēku"... melīgā prese. Vismaz 50000. Vai mums te būtu kāds rakstelis par to, ja būtu tikai 1000 cilvēku?
x
x
Как сообщает пресса, обнаружены виновные во вспышке национальной розни в Германии. Суть дела: в минувшее воскресенье в восточногерманском городе Хемнице (бывший Карл-Маркс-Штадт) во время праздника двое беженцев из Сирии и Ирака поставили на ножи нескольких местных жителей. Тридцатипятилетний немецкий плотник был убит, еще двое граждан получили ранения. В городке прошла шеститысячная манифестация с требованием к властям победить мигрантскую преступность (участников тут же, естественно, проименовали в СМИ неонацистами). Тут же собрались антифашисты (всего около полутора тысяч). Были стычки. Ну так вот: виновные названы. Это полиция, ведущая расследование. Кто-то из ее сотрудников слил соцсетям (пресса о таком, естественно, молчит) полное имя и фамилию арестованного убийцы — из чего стало ясно, что он мигрант. Если бы никто не узнал — отвратительной ксенофобии не было бы.Получается, что вредоносным объявлено распространение фактов. Не лжи, не дезинформации, а простых человеческих фактов.
hmm
h
Spriežot pēc bildes, būtu jāsaka: vismaz VAIRĀKI tūkstoši. Nu, varbūt, Diena ir pazaudējusi vienu vai divas nulles, rakstot skaitli. Kam negadās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits