Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kijivas mērs: Elektrības atslēgumi varētu turpināties līdz pavasarim

Līdz pavasarim varētu turpināties elektrības atslēgumi Kijivā, kas saistīti ar Krievijas veiktajiem uzbrukumiem Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, brīdinājis Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko.

"Mēs cenšamies pēc iespējas ātrāk visu atjaunot, pāriet uz precīziem grafikiem, lai nebūtu nekādu pārsteigumu, un pēc tam pāriet uz nepārtrauktu elektrības piegādi. Tomēr mums jābūt gataviem, ka atslēgumi var turpināties līdz pavasarim," Kijivas mērs sacīja intervijā ziņu aģentūrai 'RBK-Ukraina".

Kā teica Kličko, speciālisti strādā, lai atjaunotu elektroapgādi, daļa nepieciešamā aprīkojuma pasūtīta Rietumvalstīs, tomēr "tā ir jāizgatavo, jāatved uz Ukrainu un jāpieslēdz".

"Tas arī ir saistīts ar zemo gaisa temperatūru, daudziem cilvēkiem ir apkures iekārtas - kādam ir siltās grīdas, kādam ultravioletās apsildes iekārtas. Cilvēki aukstajā laikā vienmēr patērē vairāk elektroenerģijas. Tādēļ energosistēma ir noslogota," viņš klāstīja.

Pēdējā laikā Krievija arvien intensīvāk apšauda Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektus, izraisot plašus elektrības un siltumapgādes traucējumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits