Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ķīlnieku drāma Lietuvā beigusies bez upuriem

Lietuvas Ukmerģes pilsētā trešdien bez upuriem beigusies vienas ģimenes ķīlnieku drāma kādā daudzdzīvokļu mājā, ko vairākas stundas bija aplenkuši lieli policijas spēki, vēsta portāls Lrytas.lt.

Bruņotais vīrietis, kas savā dzīvoklī bija iebarikādējies, kā ķīlniekus turot savu 70 gadus veco tēvu un dēlu pirmklasnieku, nogādāts policijā. Neviens no ģimenes locekļiem nav cietis.

Jau ziņots, ka par aizdomīgo situāciju policistus pirmais informēja netālās Širvintu pilsētas mērs, kas bija saņēmis tālruņa zvanu no nepazīstama vīrieša, kurš esot paziņojis, ka gatavojas apšaut "visus negodīgos uzņēmējus". Iepriekš viņš zvanījis arī vairākiem draugiem, kuri viņa draudus sākumā nav uztvēruši nopietni.

Notikuma vietā ieradās policijas mobilās rotas un pretterorisma operāciju vienības Aras vīri, kā arī ugunsdzēsēji un ātrās palīdzības mediķi. Māja tika aplenkta, no tās evakuēti iedzīvotāji, bloķēta arī tuvējā iela. Dzīvoklī, kas atrodas pirmajā stāvā, policijai durvis netika atvērtas.

Policija pieļāva, ka runa ir par alkohola psihozi. Tika nolemts, ka pretterorisma vienības psihologi sāks sarunas ar dzīvokļa saimnieku.

Kā ziņo Delfi.lt, vīrietim piederot neliels uzņēmums, kura darbība saistīta ar transportu. Paziņas 42 gadus veco Antanu raksturojuši kā labu un mierīgu cilvēku, kam līdz šim nav bijis problēmu ar alkoholu, bet atzinuši, ka pēdējās dienās viņš daudz dzēris un runājis par kaut kādiem ienaidniekiem, kuri viņam "uzbrūk un gatavo visādas lamatas".

Antana sieva no rīta devusies darbā uz Viļņu, bet viņš pēc kāda laika nolēmis nelaist dēlu uz skolu.

Ierodoties policistiem, vīrietis sākumā pat esot pateicies, ka tā izglābusi viņu no ienaidniekiem, un paziņojis, ka tagad viss esot kārtībā un policija varot braukt projām, jo viņš iešot paēst. Vēlāk viņš atkal sācis staigāt pa dzīvokli ar pistoli rokā un brīdinājis policistus, lai nemēģinot iebrukt dzīvoklī, citādi "visiem būšot slikti".

Pēcpusdienā notikuma vietā ieradies Ukmerģes mērs, bet izšķirošā loma krīzes atrisināšanā bijusi kādam Antana draugam, kas viņu pierunājis padoties.

Ne mazais zēns, ne viņa vectēvs neesot cietuši. Pēc policistu teiktā, vīrietis neesot viņiem draudējis vai izturējies vardarbīgi. Viņam konfiscēts ierocis, kas bijis izsniegts pašaizsardzības nolūkiem.

Kā izteicies Ukmerģes rajona policijas komisariāta priekšnieks Rolands Ķišķis, zēns neesot bijis nobijies, tomēr viņu negatīvi ietekmējis tas, ka viņš jutis tēva paniku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits