Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievija gatava Polijai nodot Smoļenskā avarējušās lidmašīnas atlūzas

Krievija otrdien paziņoja, ka tā ir gatava Polijai nodot Smoļenskā pirms diviem gadiem avarējušās lidmašīnas atlūzas.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pauda gatavību uzsākt sarunas ar Poliju attiecībā uz atlūzu nodošanu. "Jautājums par atlūzu nodošanu Polijai tiks izskatīts pēc izmeklēšanas pabeigšanas," paziņoja komitejas pārstāvis Vladimirs Markins. "Vienlaikus Krievija ir gatava sākt procedūru par tehnisko procesu attiecībā uz to, kā atlūzas tiks nodotas mūsu poļu kolēģiem."

Otrdien tiek pieminēta traģiskās aviokatastrofas otrā gadadiena. Kā jau vairākkārt ziņots, aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī, kad toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, kā arī 95 citas augstākās Polijas amatpersonas un sabiedrības pārstāvji devās uz Smoļensku, lai apmeklētu netālu esošo Katiņu, kur 1940.gadā PSRS iekšlietu karaspēks noslepkavoja vairākus tūkstošus poļu karagūstekņu. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki. Avārija notika biezā miglā.

Maskavas veiktajā izmeklēšanā tika secināts, ka Kačiņska delegācijas amatpersonas izdarīja spiedienu uz nepieredzējušajiem pilotiem, liekot veikt piezemēšanos nepiemērotajos laikapstākļos. Arī Varšavas veiktajā izmeklēšanā secināts, ka lidaparāta apkalpe pieļāva kļūdas, taču daļa vainas tika novelta arī uz Krieviju.

Pieminot katastrofas gadadienu, Polijā otrdien notika īpašs dievkalpojums un citi piemiņas pasākumi. Uz Smoļensku otrdien devies Polijas kultūras ministrs Bogdans Zdrojevskis, kā arī citas Polijas amatpersonas un bojāgājušo tuvinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits