Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Krievija īsteno karu ne tikai pret Ukrainu, bet arī pret Eiropas miera un drošības arhitektūru

Krievija īsteno karu ne tika pret Ukrainu, bet arī pret Eiropas miera un drošības arhitektūru, šodien žurnālistiem norādīja Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Deivids Makalisters.

Nākamnedēļ apritēs gads kopš Krievija sāka agresīvo karu pret Ukrainu, kas, kā uzsvēra Makalisters, nav attaisnojams. Viņš akcentēja, ka 24.februārī apritēs gads kopš karš ir atgriezies Eiropā.

Viņš norādīja, ka ir svarīgi būt solidāriem ar Ukrainu un to atbalstīt, kā arī nepieciešams palielināt ekonomisko, finansiālo, humāno un militāro atbalstu, jo likmes ir augstas.

EP Ārlietu komitejas priekšsēdētājs uzsvēra, ka EP ir atbalstījis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un Eiropas Komisijas (EK) aktivitātes, turklāt atsevišķos jautājumos EP ir bijis virzītājspēks - EP aicina ES un EK sākt sarunas par Ukrainas pievienošanos blokam jau šogad, ja tiks sasniegtas noteiktās prasības.

Tāpat viņš norādīja, ka EP šodien balsos par rezolūciju, kas summē EP nostāju Ukrainas jautājumā. Paredzēts, ka rezolūcijā EP aicinās sākt Ukrainas pievienošanos ES, turpināt integrēt Ukrainu ES Vienotajā tirgū. EP aicinās arī palielināt finansiālo, politisko un praktisko atbalstu, kā arī aicinās izveidot tribunālu. Paredzēts, ka EP aicinās turpināt izdarīt spiedienu uz Krieviju ar sankcijām un nodot Ukrainai iesaldētos Krievijas aktīvus.

Savukārt EP Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja Natālija Luazo akcentēja EP nostāju, ka miers iestāsies tikai tad, kad Ukraina uzvarēs. Viņas ieskatā, nav arī citas alternatīvas, kā vien Ukrainai atjaunot savu suverenitāti, teritoriālo integritāti. Ukrainas uzvara ir vajadzīga arī ES drošībai un stabilitātei.

Luazo uzsvēra, ka ES dalībvalstīm ātrāk un bez vilcināšanās vajadzētu lemt par militāro atbalstu Ukrainai, jo patlaban situācija ir sarežģīta. Viņa norādīja, ka kavēšanās maksā cilvēku dzīvību Ukrainā.

Ukrainas misijas ES vadītājs Vsevolods Čencovs pateicās par atbalstu gan EP, gan Eiropiešiem. Viņš atzīmēja, ka karš ir cīņa par demokrātiju, kurā Ukraina maksā visaugstāko cenu. Čencovs uzsvēra, ka Eiropa ir darījusi daudz, atbalstot Ukrainu.

Ukrainas misijas ES vadītājs pauda cerību, ka nākamajā nedēļā pieņems desmito sankciju pakotni pret Krieviju. Viņa ieskatā, tai ir spēcīgi jāietekmē Krievijas ekonomika. Čencovs uzsvēra, ka vajadzīgi jauni risinājumi, lai nodrošinātu Ukrainu ar ieročiem un munīciju. Viņš pauda atbalstu Igaunijas kolēģu ierosinājumu paātrināt un palielināt munīcijas ražošanas apjomus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits