Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievija izšāvusi raķetes uz Ukrainu

Krievija otrdienas rītā izšāvusi raķetes uz Ukrainu, un šajā triecienā vairākos valsts reģionos nogalināti pieci cilvēki, bet vismaz 40 ievainoti, pavēstīja iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Harkivā "okupanti trāpīja diviem daudzstāvu namiem. Atbilstoši provizoriskajai informācijai trīs cilvēki gājuši bojā, aptuveni 30 ievainoti", pavēstīja ministrs.

Kijivā "viens cilvēks gājis bojā, ir cietušie civilistu vidū. Nodarīti postījumi diviem daudzstāvu namiem, privātmājai, automobiļiem", norādīja Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā "uzbrukumā Pavlohradai nogalināts viens cilvēks, vēl viens guvis traumas".

Kijivas apgabalā "postījumi nodarīti divām daudzstāvu ēkām, privātmājai, saimnieciskām būvēm un automobiļiem. Cietuši trīs cilvēki", pavēstīja ministrs.

Kijivas pilsētas kara administrācija aicināja Kijivas iedzīvotājus palikt patvertnēs līdz brīdim, kad tiks atcelta gaisa trauksme.

"Kijivā darbojas pretgaisa aizsardzība. Palieciet patvertnēs līdz brīdim, kad gaisa trauksme tiks atcelta," platformā "Telegram" raksta Kijevas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

"Raķetes trieciena rezultātā Svjatošinskas rajonā reģistrēta novietoto automašīnu aizdegšanās. Sīkāka informācija tiek precizēta. Operatīvie dienesti atrodas notikuma vietā. Gaisa trauksme turpinās".

Krievijas spēki uzbruka Kijivai, izmantojot spārnoto raķešu un ballistisko raķešu kombināciju, pavēstīja kara administrācijas preses pārstāvis Mikola Šamanovs.

"Ir zināms, ka galvaspilsētai tika uzbrukts ar kombinētu triecienu. Vispirms no Kaspijas jūras apgabala tika izšautas spārnotās raķetes H-101, H-555, un pēc tam, visdrīzāk, ballistiskās. Visticamāk, tie bija "Iskander"," pavēstīja Šamanovs.

Viņš piebilda, ka precīzus datus sniegs Gaisa spēki.

Uz Kijivu tika izšautas 20 raķetes, tās visas tika notriektas. Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs pavēstīja, ka kopumā fiksēts 41 ienaidnieka gaisa uzbrukuma līdzeklis, 21 raķete tika notriekta.

Svjatošinas rajonā aizdegušās novietotas automašīnas un nodarīti postījumi dzīvojamai ēkai. Kijevas mērs Vitālijs Kļičko paziņoja, ka ārkārtas dienesti strādā Solomenskas rajonā. Tur vienai daudzīvokļu mājai sprādzienā izsisti logi, kā arī aizdegušies vairāki dzīvokļi.

Par vairākiem sprādzieniem ziņots arī no Harkivas, kā arī no Pavlohradas Dņipropetrovskas apgabalā un Šostkas pilsētas Sumu apgabalā.

 

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits