Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievija pieprasa Lielbritānijai apstiprināt informāciju par iespējamajām sankcijām Magņitska lietā

Krievija pirmdien brīdināja Lielbritāniju par iespējamo atbildes reakciju, ja apstiprināsies aizvadītajā nedēļas nogalē izskanējusī informācija, ka Lielbritānija grasās liegt iebraukšanas tiesības 60 Krievijas amatpersonām, kas saistītas ar Maskavas cietumā pirms trim gadiem mirušā Rietumu investīciju fonda "Hermitage Capital" jurista Sergeja Magņitska lietu.

Kā pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija, Maskava Londonai pieprasījusi apstiprināt vai noliegt laikrakstā "The Sunday Times" publicētās ziņas par šāda saraksta esamību. "Ir skaidrs - ja Londona noteiks sankcijas pret Krievijas pilsoņiem, Krievijas puse atbildēs diplomātiski atbilstošā veidā," brīdināja ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs. Lielbritānijas Ārlietu ministrija pagaidām no komentāriem atturas.

Kā svētdien vēstīja avīze "The Sunday Times," šo cilvēku sarakstu savas valsts vēstniecībai Maskavā nosūtījusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja. Sarakstā iekļauti prokuratūras un drošības dienestu darbinieki, tiesneši un citas oficiālas amatpersonas.

37 gadus vecais advokāts Magņitskis nomira 2009.gadā Maskavas cietumā, kur viņš tika turēts 11 mēnešus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

Magņitskis savulaik atklāja, ka no valsts budžeta 5,4 miljardus rubļu (93 miljonus latu) izzaguši tiesībsargājošo orgānu līdzstrādnieki, kas atriebjoties organizēja jurista kriminālvajāšanu, šīs naudas izsaimniekošanā apsūdzot pašu Magņitski. Aktīvisti šo gadījumu atzina par vienu no skaļākajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā pēdējo gadu laikā, apgalvojot, ka Magņitski pametušas nomirt amatpersonas, kuru noziedzīgos nodarījumus viņš uzdrošinājies atmaskot.

Jau ziņots, ka ASV Valsts departaments vairākus desmitus Krievijas amatpersonu iekļāvis tā dēvētajā "Magņitska sarakstā", liedzot viņiem iebraukšanu Savienoto Valstu teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits