Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Krievijā un Eiropā ar ļaunatūru BadRabbit uzbrukts teju 200 mērķiem

Kiberuzbrukums ar ļaunatūru BadRabbit, kurā cietusi Ukrainas pilsētas Odesas starptautiskā lidosta un Krievijas mediji, bijis vērsts pret teju 200 mērķiem šajās, kā arī citās Eiropas valstīs, trešdien pavēstīja kiberdrošības uzņēmums.

Uzbrukums ar ļaunatūru BadRabbit bijis lielākais kopš jūlija uzbrukuma ar ļaunatūru NotPetya, kas arī sākotnēji tika vērsts pret šīm divām valstīm, bet vēlāk skāra arī citas pasaules valstis.

Izspiedējvīruss inficējis iekārtas caur vairākām uzlauztām Krievijas mediju vietnēm, paziņojumā pieprasot samaksāt izpirkuma maksu, lai lietotāji atkal varētu piekļūt saviem dokumentiem, pavēstīja Krievijas kiberdrošības uzņēmums Kaspersky Lab.

"Vairums uzbrukumu notika Krievijā. Līdzīgi uzbrukumi, kas gan bija mazākā skaitā, notikuši arī citās valstīs - Ukrainā, Turcijā un Vācijā. Kopumā tie ir teju 200 mērķu."

Odesas Starptautiskā lidosta paziņojusi, ka tās "informācijas sistēma" pārtraukusi darboties otrdienas pēcpusdienā, tomēr lidmašīnas vēlāk varēja lidostā ierasties un to atstāt atbilstoši sarakstam.

Krievijas tīmekļa medijs Fontanka kiberuzbrukumus saistīja ar publikācijām par Krievijas līdzdalību Sīrijas konfliktā. Cietusi arī ziņu aģentūra Interfax.

Tomēr Krievijas un Ukrainas varasiestādes skaidro, ka mērķi kiberuzbrukumiem, pēc visa spriežot, izraudzīti nejauši.

Top komentāri

Vasjoks
V
Krievijas hakeri un, iespejams pec kremla paveles) uzbruk pasai Krievijai, lai tadejadi iztelotos par hakeru upuriem, jo visa pasaule tacu zina par Krievijas hakeru noziegumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits