Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievija un Ukraina apmainījušās ar gūstekņiem, Ukrainā nogādāts arī režisors Sencovs

Krievija un Ukraina noslēgušas ilgi gaidīto gūstekņu apmaiņu, vēsta Krievijas un Ukrainas mediji. Iepriekš ziņots, ka no Kijevas un Maskavas lidostām vienlaicīgi izlidoja lidmašīnas ar apmaiņā iekļautajiem cilvēkiem. Pirms tam Maskavas Vnukovas lidostā no Ļefortovas cietuma ieradās divi lieli autobusi policijas un specdienestu automašīnu pavadībā.

Pēc tam aģentūra Interfax vēstīja, ka Vnukovas lidostā nolaidusies lidmašīna Ukrainas karoga krāsās un piestājusi pie valdības termināļa Vnukova-2. Pie lidmašīnas piestājuši divi autobusi. No Ļefortovas cietuma izvesti 24 ukraiņu jūrnieki, kurus Krievija pagājušā gada novembrī sagūstīja Kerčas šaurumā.

Krievijas telekanāls Ren-TV ziņoja, ka Kijevas Borispiļas lidostā ieradušies autobusi ar Ukrainā aizturētajiem Krievijas pilsoņiem.

Pēc plkst. 14 (pēc Latvijas laika) ziņots, ka abas lidmašīnas teju vienlaicīgi nosēdušās Kijevā un Maskavā.

Lidmašīna ar Ukrainas pilsoņiem nolaidusies Kijevas Borispiļas lidostā, kur to ar aplausiem sagaidīja atbrīvoto gūstekņu tuvinieki.

Vienlaikus Krievijas valsts televīzija rāda, ka Maskavas Vnukovas lidostā nolaidusies lidmašīna ar atbrīvotajiem Krievijas pilsoņiem.

Gūstekņu apmaiņa notiek formātā "35 pret 35".

Kā aģentūrai Interfax pavēstījis kāds par notikumiem informēts avots, Krievija apmaināmo gūstekņu sarakstā iekļāvusi 24 ukraiņu jūrniekus un vēl 11 cilvēkus, kuru vidū ir arī režisors Oļehs Sencovs.

Avoti aģentūrai Interfax pavēstīja, ka Ukrainas pilsoņiem pēc atgriešanās tiks veiktas medicīniskās pārbaudes un pēc tam viņi varēs doties mājās. Visus atbrīvotos gūstekņus pavadīs tuvinieki, kuri jau ieradušies Borispiļas lidostā.

(papildināta ziņa - gūstekņu apmaiņa noslēgusies)

Top komentāri

bet
b
Krievija nemaz nav bijusi kara stāvoklī ar Ukrainu. Kā tai var būt Ukrainas gūstekņi?
domu pārmijnieks
d
Apmaiņa nebija simetriska. Ukraina dabūja atpakaļ godīgus, patriotiskus un patiesus cilvēkus, savukārt Ļaunuma Impērija PSRS-2 pasaules kloāka - rašas mēslu bedre kārtējo reizi savāca savus zagļus, slepkavas, marodierus, nodevējus, meļus, izvarotājus, cilvēku spīdzinātājus un teroristus. Vārdu sakot - kārtējos sabiedrības padibenes un sabiedrības atkritumus.
Pravietisnejaukais
P
Lai Dieva miers , kas ir augstāks par visu cilvēku saprašanu , bagātīgi svētī šis tautas ar Patiesības atziņu un lai dot tiem mieru, prieku, gudrību un mīlestību Svētajā Garā! Āmen!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits