Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievijas vēstniecība Londonā pārmet Lielbritānijai informācijas aizturēšanu par izmeklēšanām

Krievijas vēstniecība Londonā svētdien apsūdzējusi Lielbritāniju, ka tā tīšām aiztur informāciju par izmeklēšanām, kas saistītas ar uzbrukumiem Krievijas pilsoņiem Lielbritānijas teritorijā.

Vēstniecība paziņoja, ka lūgusi Lielbritānijas Ārlietu ministrijai detalizētu informāciju par izmeklēšanu, kas tiek veikta saistībā ar 12.martā Londonā notikušo krievu biznesmeņa Nikolaja Gluškova slepkavību.

Gluškovs bija nelaiķa krievu uzņēmēja Borisa Berezovska draugs un darījumu partneris. Viņš tika atrasts miris savās mājās. Patologs secinājis, ka nāves cēlonis bijis spiediens uz kakla.

Gluškovs tika nogalināts nedēļu pēc tam, ka Solsberi ar ķīmisku vielu tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meitai Jūlija. Lielbritānija uzskata, ka aiz šī uzbrukuma stāv Maskava, kas to kategoriski noliedz.

"Kopš Gluškova kunga nāves pagājis gandrīz mēnesis, un, līdzīgi kā Sergeja un Jūlijas Skripaļu gadījumā, briti nav snieguši informāciju," svētdien paziņoja Krievijas vēstniecība Londonā.

"Ņemot vērā mūsu daudzos lūgumus, vienīgais, ko varam secināt, ir, ka tas tiek darīts tīšām," teikts vēstniecības paziņojumā.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons tikmēr izteicies, ka neviena cita valdība nevelta tik daudz laika un pūliņu, lai sabotētu starptautiskās izmeklēšanas, kā to dara Krievijas valdība.

Ministrs norādīja, ka Maskava cenšas "aprakt" tai neērtos faktus zem melu un dezinformācijas lavīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits