Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Brexit varētu tikt atlikts par diviem gadiem

Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas nopietni apsver Brexit atlikšanu līdz 2021.gadam, Briseles pacietībai, kā pašreizējā strupceļa situāciju risina britu vadība, arvien sarūkot, atsaucoties uz avotiem Eiropas diplomātu aprindās, ziņo britu laikraksts The Guardian.

Atbilstoši pašreizējam plānam Brexit būtu jānotiek 29.martā, bet pēc tam būtu jāsākas 21 mēneša pārejas periodam.

Brexit atlikšanas idejas atbalstītāju vidū esot Eiropas Komisijas ģenerālsekretārs Mārtins Zelmairs.

The Guardian citē anonīmas ES amatpersonas, kas teikušas, ka nevēlas apsvērt īstermiņa pagarinājumu, bažījoties, ka pastāvošās problēmas tādējādi tiks paildzinātas uz dažiem mēnešiem.

Amatpersonas atsaucīgākas būtu par divu gadu moratoriju

Ierodoties uz ES un Arābu līgas samitu Ēģiptē, Austrijas kanclers Sebastians Kurcs pauda atbalstu Brexit atlikšanai, ņemot vērā sarunu strupceļu.

"Ja līdz marta sākumam vienošanās nebūs saņēmusi atbalstu, es uzskatu, ka tad būtu labi atlikt Brexit, jo bezvienošanās scenārijs ir slikts ES, bet tas ir ārkārtīgi slikts Apvienotajai Karalistei," Kurcs sacīja žurnālistiem.

Kā noprotams, ES amatpersonas izskata alternatīvas, ja tiks saņemts lūgums par termiņa pagarināšanu. Viena iespēja ir "tehnisks" pagarinājums, lai atvēlētu papildu laiku ratifikācijai, ja parlamentārais process attīstās pozitīvi. Cits variants ir deviņu līdz 21 mēneša pagarinājums, ja nebūs manāmas skaidras aprises izejai no patlabanējā strupceļa.

Top komentāri

Ja bet
J
Varbūt tomēr otro referendumu.Jo cilvēki nesaprata ko tas nozīmē. UN tad vai nu palikt ES vai kārtot breksidu.
eironene
e
Uzskatu, ka amatpersonas ir SAVĀRĪJUŠAS konkrētas ziepes un tagad paši netiek galā. Kur TAGAD ir Kamerons? Jopcikbumbiņ, man UK dzīvo bērni un mazbērni- UZ KĀDA pamata mums var radīt komunikācijas un sadzīviskas problēmas? Tikai tāpēc, ka idiotiskie politiķi berzē sēžamvietas un kko štuko? NOST AR VISU EK, ES un UK PARLAMENTU! Lai iet bietes kaplēt!!!!!!
skaidrs
s
Kādas ir ES dalībvalstu intereses? Lai pēc Anglijas izstāšanās no ES, attiecības starp ES un Angliju būtu ciešas un savstarpēji izdevīgas. Kādas ir Anglijas intereses? Lai pēc izstāšanās no ES, attiecības starp ES un Angliju būtu ciešas un savstarpēji izdevīgas. Kādas ir Eiropas Komisijas intereses? Nepieļaut Anglijas izstāšanos. No tā arī visas problēmas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits