Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Laikraksts: Meja panākusi vienošanos ar ES Ziemeļīrijas robežas jautājumā

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja panākusi Eiropas Savienības (ES) piekāpšanos, kas ļaus Lielbritānijai uz laiku saglabāt muitas ūniju ar ES, tādējādi atrisinot tā dēvēto Ziemeļīrijas robežas jautājumu Brexit sarunās, svētdien raksta Sunday Times. Tikmēr Lielbritānijas valdības pārstāvis Londonā šo informāciju nosaucis par pieņēmumiem, tomēr norādījis, ka sarunās panākts "labs progress".

Jautājums par to, kā pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES izvairīties no jaunām robežpārbaudēm uz sauszemes robežas ar ES dalībvalsti Īriju, tiek uzskatīts par nopietnāko šķērsli ceļā uz Brexit vienošanos.

Kā raksta Sunday Times, Brisele piekritusi, ka paredzētās preču pārbaudes varētu tikt veiktas nevis pie Ziemeļīrijas un Īrijas robežas, bet ražošanas uzņēmumos un veikalos, un Lielbritānijai paliktu iespēja ar laiku noslēgt brīvās tirdzniecības līgumu ar ES.

Laikraksts uzsver, ka muitas ūniju ar ES Lielbritānija saglabātu tikai uz laiku, un norāda, ka Meja otrdien šo plānu varētu apspriest ar savu valdību.

Tikmēr vairāk nekā 70 pazīstami Lielbritānijas uzņēmēji svētdien vēstulē Sunday Times aicinājuši sarīkot jaunu referendumu, brīdinot, ka nepārdomāta izstāšanās apturēs investīcijas.

Top komentāri

bet
b
Savukārt Vācijā ir mainījušies politiskie līderi. 31.oktobra aptauja rāda, ka ja vēlēšanas Bundestāgā notiktu tagad, tad visvairāk - 20% balsotu par zaļajiem. 2.vietā CDU - 19%. 3.vietā AfD - 16,5%. 4.vietā sociāldemokrāti - 14%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits