Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Laikraksts: saistībā ar Magņitska lietu Lielbritānija noteikusi sankcijas Krievijas amatpersonām

Lielbritānija kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, kas noteikusi sankcijas Krievijas amatpersonām saistībā ar Rietumu investīciju fonda "Hermitage Capital" jurista Sergeja Magņitska slepkavības lietu, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kā izdevumam atklājis opozīcijas deputāts Kriss Braiants, imigrācijas lietu ministrs Demians Grīns apstiprinājis, ka ar jurista slepkavības lietu saistītajām amatpersonām slepus noteikts ieceļošanas aizliegums.

"No sarunām ar Demianu Grīnu es saprotu, ka šie cilvēki nav gaidīti. Šķiet, ka noteikts slepens aizliegums attiecībā uz šiem cilvēkiem," skaidro politiķis. "Amerika un Eiropas Savienība tuvojas pilnīgam un atklātam aizliegumam attiecībā uz šiem cilvēkiem. Ja šie cilvēki nav gaidīti, tas būtu skaidri jāpaziņo nevis tikai viņiem personīgi, bet arī publiski, jo tas visiem pārējiem liktu saprast - ja jūs Krievijā esat saistīti ar korupciju un noziedzību, jūs nevarēsiet ieceļot Lielbritānijā."

Jau ziņots, ka līdzīgu soli augustā spēra arī ASV Valsts departaments, vairākus desmitus Krievijas amatpersonu iekļaujot "melnajā sarakstā" un liedzot viņiem iebraukšanu Savienoto Valstu teritorijā.

Savukārt Šveice aprīlī iesaldēja ar šo lietu saistīto personu kontus.

Tomēr Lielbritānijas noteiktais aizliegums nozīmē, ka šīs amatpersonas joprojām var ieceļot pārējo Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu teritorijā.

Nīderlandes ārlietu ministrs Uri Rosentāls solījis, ka novembrī šis jautājums varētu tikt skatīts ES līmenī, ja Krievijas izmeklēšana šajā lietā neviesīs rezultātus.

Arī ES ārlietu resors atzinis, ka iespējamība par ES līmeņa pasākumiem pret Krieviju nav izslēgta, ja Maskava nespēs veikt ticamu izmeklēšanu.

37 gadus vecais advokāts Sergejs Magņitskis nomira 2009.gadā Maskavas cietumā, kur viņš tika turēts 11 mēnešus uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

Magņitskis savulaik atklājis, ka no valsts budžeta 5,4 miljardus rubļu (93 miljonus latu) izzaguši tiesībsargājošo orgānu līdzstrādnieki, kas atriebjoties organizējuši jurista kriminālvajāšanu, par šīs naudas izsaimniekošanu apsūdzot pašu Magņitski, norāda "Hermitage Capital" pārstāvji.

Aktīvisti šo gadījumu nodēvējuši par vienu no kliedzošākajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā pēdējo gadu laikā, apgalvojot, ka Magņitski pameta nomirt amatpersonas, kuru noziedzīgos nodarījumus viņš uzdrošinājies atmaskot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits