Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lampedūzā izsludināts ārkārtas stāvoklis pēc tūkstošiem migrantu ierašanās

Itālijai piederošās Lampedūzas salas pašvaldība trešdien izsludināja ārkārtas stāvokli pēc tūkstošiem migrantu ierašanās šajā salā vienas diennakts laikā, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Varas iestādes reģistrēja rekordlielu skaitu - vairāk nekā 5100 cilvēku ierašanos ar apmēram 100 laivām 24 stundu periodā. 

Lampedūzas mērs Filipo Mannino trešdienas vakarā pieprasīja lielāku atbalstu, lai mazinātu "lielo slodzi", kurai sala pašlaik ir pakļauta migrantu pieplūduma dēļ.

Mērs sacīja, ka salas iedzīvotāji ir izmisumā. "Katrs ir kaut kādā veidā palīdzējis migrantiem, kuriem bija vajadzīga palīdzība. Bet tagad tiešām ir laiks meklēt strukturālu risinājumu," atzina Mannino.

Trešdienas pēcpusdienā saasinājās spriedze Lampedūzas ostā, kur daudzi migranti tika atvesti. Policija atvairīja simtiem migrantu, kas mēģināja izlauzties cauri barjerām, lai atstātu ostas rajonu.

Otrdienas vakarā viens zīdainis iekrita ūdenī un gāja bojā, kad krasta apsardze mēģināja nogādāt krastā 46 migrantus no vienas laivas. Šajā incidentā iekrita ūdenī arī citi migranti, kuri tomēr izdzīvoja. Bojāgājušais zīdainis bija no Gvinejas migrantu ģimenes, un viņa māte ir nepilngadīga.

Lampedūzas mērs Mannino nosauca situāciju salā par neilgtspējīgu, atzīstot, ka "nav iespējams nodrošināt adekvātu atbalstu migrantiem, neraugoties uz milzīgiem loģistikas pūliņiem".

Mērs sacīja, ka salā esošais sākotnējās uzņemšanas centrs, kurā ir vieta apmēram 400 cilvēkiem, ir pārpildīts. Pašlaik Lampedūzā atrodas apmēram 6800 migrantu, kas lielākoties izmitināti nometnē, bet kurus vēlāk paredzēts pārvest uz Itālijas kontinentālo daļu.

Mannino aicināja pārtvert migrantu laivas un tās nogādāt tieši uz Sicīlijas salu vai Itālijas kontinentālo daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits