Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijā aizvien otrs zemākais pret Covid-19 vakcinēto rādītājs Eiropā

Līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu Latvijā ir saņēmuši 5,4% pieaugušo populācijas, kas joprojām ir otrais zemākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Vēl pirms divām nedēļām Latvija atradās pēdējā vietā ES un EEZ valstu vidū pēc pirmās devas saņēmēju īpatsvara, bet jau otro nedēļu saraksta apakšā atrodas Bulgārija, kur pirmo vakcīnas devu šobrīd saņēmuši 5,2% pieaugušo populācijas.

Proporcionāli visvairāk pirmās vakcīnas devu izlietots Maltā, kur 21,5% pieaugušo populācijas jau ir saņēmis pirmo devu, un Ungārijā, kur šis rādītājs ir 19,7%. Trešajā vietā atrodas Somija, kur šis rādītājs ir 16,4%.

Tikmēr ceturtajā vietā atrodas Igaunija, kas patlaban ar pirmo devu savakcinējusi jau 15,6% pieaugušo populācijas. Igaunijā pašlaik gan ir arī augstākais saslimstības ar Covid-19 rādītājs Eiropā.

Latvija joprojām no pārējām Baltijas valstīm atpaliek par aptuveni divām reizēm, jo arī Lietuvā ar pirmo devu vakcinēts ievērojami lielāks pieaugušo īpatsvars - kopumā 11,6%.

Pēc otrās devas saņēmušo īpatsvara pret pieaugušo populāciju Latvija, kur šis rādītājs ir 1,2%, patlaban dala pēdējo vietu ar Bulgāriju, kur otro devu saņēmis tāds pats pieaugušo īpatsvars.

Arī šajā rādītājā Latvija ievērojami atpaliek no pārējām Baltijas kaimiņvalstīm - Igaunijā otro devu saņēmuši jau 5,3% pieaugušo, bet Lietuvā - 4,8%.

Visu ES un EEZ valstu vidū pirmās devas saņēmēju mediāna ir 11,3% pieaugušo populācijas, savukārt otrās devas mediāna - 4,9%.

ECDC analīzē izmantoti dati par vakcinētajiem virs 18 gadiem un attiecīgās valsts iedzīvotāju skaitu vecumā virs 18 gadiem. ECDC dati tiek apkopoti un ziņoti ar nelielu nobīdi, proti, ziņā izmantotie dati ir par laika periodu līdz 25.martam.

Jau ziņots, ka Latvija vakcinācijas procesā ir saskārusies ar vairākiem būtiskiem izaicinājumiem, tostarp zemu vakcīnu pieejamību un loģistikas problēmām. Paralēli, iepriekš, līdzīgi kā virknē ES un EEZ valstu, uz trīs dienām tika apturēta AstraZeneca vakcīnas lietošana.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits