Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija izsaka līdzjūtību Itālijai saistībā ar Dženovas traģēdiju

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) izsaka visdziļāko līdzjūtību Itālijai saistībā ar traģēdiju Dženovā, kur otrdien sabruka tilts, laupot vismaz 22 cilvēku dzīvības un vēl vairākus cilvēkus ievainojot, aģentūru LETA informēja ĀM.

"Šajos traģiskajos notikumos esam kopā ar Itālijas tautu, izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, kā arī novēlam drīzu atveseļošanos ievainotajiem," teikts Latvijas ĀM izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Itālijas ziemeļrietumos, Dženovā, otrdien sabrūkot autostrādes A10 tiltam, gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet vēl vairāki ievainoti.

Pašlaik Latvijas varasiestādēm nav informācijas, ka šajā katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, liecina sociālajā tīklā "Twitter" publicētā Ārlietu ministrijas (ĀM) informācija.

ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis skaidroja, ka Konsulārajā reģistrā nav reģistrējies neviens Latvijas valstspiederīgais, kurš uzturētos Itālijā.

Savukārt Latvijas vēstniecība Itālijā ir sazinājusies ar Latvijas goda konsulu Itālijā, kā arī regulāri sazinās ar Itālijas oficiālajām varas iestādēm.

Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itālijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai rakstīt uz e-pastu "[email protected]".

Morandi tilts, kas ved pāri vairākiem desmitiem sliežu ceļu un industriālajai zonai, kurā atrodas vairākas fabrikas, celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016.gadā tas ticis renovēts.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka normālam tiltam šādi lūztot , būtu redzamas kaut jel kādas tērauda armatūras pazīmes... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits