Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas vēstniece izsaka vēsu piezīmi Lielbritānijas ārlietu ministram par ES pielīdzināšanu PSRS

Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže vietnē Twitter kritiski reaģējusi uz Lielbritānijas ārlietu ministra Džeremija Hanta izteikumiem uzrunā konservatīvo konferencē. Proti, Hants mudinājis Eiropas Savienību (ES) "nebūt kā Padomju Savienībai" attiecībā pret valstīm, kuras vēlas izstāties. Braže nekavējās norādīt uz nekorekto salīdzinājumu, turklāt Hanta izteikumus kritiski uztvēra arī virkne britu diplomātu.

Konferencē Hants norādījis: "Kas notika ar Eiropas sapņa ideāliem? Eiropas Savienība tika izveidota, lai aizsargātu brīvību. Tā bija Padomju Savienība, kas atturēja cilvēkus no savienības pamešanas."

Braže atbildē uz publicista Faisala Islāma tvītu, kurā pārfrāzēti Hanta izteikumi, atgādina, ka "padomju režīms pēc pretlikumīgas okupācijas 1940. gadā deportēja un ieslodzīja simtiem tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, kā arī izpostīja dzīvi trim paaudzēm, kamēr Eiropas Savienība nesusi labklājību, vienlīdzību, izaugsmi un cieņu." Tvītu Braže noslēdz ar mirkļbirku #StrongerTogether, kas tulkojama kā "kopā spēcīgāki" un ir pret Lielbritānijas izstāšanos no bloka noskaņotās sabiedrības daļas izmantots sauklis.

Hanta izteikumus kritiski vērtēja arī vairāki augsta ranga britu diplomāti, tostarp bijušais Ārlietu ministrijas ierēdnis Pīters Rikets, norādot, ka šāds salīdzinājums "ir Lielbritānijas ārlietu ministra statusam necienīgas blēņas", kā Riketu citē The Independent. Viņa pēctecis amatā Saimons Freizers piekritis Riketam un uzsvēris, ka ārlietu ministrs Hants demonstrējis "šokējošu spriestspējas trūkumu".

Top komentāri

Tam idiotam bildē
T
derētu kādus gadus Sibīrijā padzīvot, tikai tad viņš zinātu izvērtēt ATŠĶIRĪBAS starp PSRS un ES. Tiesa, ja IZDZĪVOTU!
to Stulbūts Jābūtiņš
t
IEMESLI tie paši, kas PSRS laikos, kad tūkstošiem uz Sibīriju un BAM devās - alkas pēc plašumiem, jauniem draugiem un pilna zuteņa. PSRS vairs nav, nu brauc pa ES. Ko tu klaidoņām padarīsi?
Neslāvs
N
Vairumam krievu nelegālo imigrantu te joprojām ir cccp...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits