Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lepēna gatava iestāties pret sava tēva kandidatūru Francijas reģionālajās vēlēšanās

Francijas galēji labējās partijas Nacionālā fronte (FN) līdere Marina Lepēna trešdien paziņojusi, ka iebildīs pret sava tēva un FN dibinātāja Žana Marī Lepēna kandidēšanu gaidāmajās reģionālajās vēlēšanās.

Pēc vairākiem neseniem pretrunīgi vērtētiem Lepēna komentāriem, tostarp par nacistu gāzes kamerām, viņa meita paziņoja, kā tēva nostāja ir tuvu politiskajai pašnāvībai.

Lepēna paziņoja, ka 17.aprīlī gaidāmajā partijas sanāksmē iebildīs pret tēva kandidēšanu decembrī paredzētajās vēlēšanās.

Lepēns pagājušajā nedēļā atkārtoti izteicās, ka gāzes kameras bija tikai viena detaļa Otrajā pasaules karā, kā to apgalvojis jau vairākkārt pēdējo 30 gadu laikā. Lepēns ir vairākkārt notiesāts par rasu naida kurināšanu un holokausta noliegšanu.

Tomēr šoreiz, kā izskatās, arī Marinas Lepēnas mērs ir pilns.

Viņa pauda dziļas skumjas par šo situāciju un paziņoja, ka sasauks partijas vadības sanāksmi, lai apspriestos, kā labāk aizsargāt NF politiskās intereses.

"Viņa statuss kā goda prezidentam neatļauj viņam sagrābt Nacionālo fronti par gūstekni, veikt šādas krasas provokācijas, kas acīmredzot domātas, lai kaitētu man, bet kas diemžēl ļoti smagi skārušas visu kustību, tās amatpersonas, kandidātus, biedrus un vēlētājus," norādīja Lepēna.

Kopš stāšanās partijas prezidentes amatā Lepēna ir pielikusi lielas pūles, lai mainītu partijas tēlu un padarītu to pievilcīgāku vidusmēra vēlētājam un vairotu partijas politisko ietekmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits