Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Līdzšinējais ASV vēstnieks Vācijā aizstāv plānoto karavīru izvešanu

Līdzšinējais ASV vēstnieks Vācijā Ričards Grenels trešdien paudis viedokli, ka ASV plāno samazināt karavīru skaitu Vācijā, jo amerikāņi nevēlas pārmaksāt par citu valstu drošību.

ASV prezidents Donalds Tramps devis rīkojumu ASV armijai izvest 9500 karavīrus no Vācijas, piektdien atklāja kāda ASV amatpersona.

Līdz ar to ASV kontingents Vācijā tiktu samazināts līdz 25 000 vīru.

Grenels, kurš 1.jūnijā paziņoja par atkāpšanos no vēstnieka amata, trešdien intervijā Bild Live sacīja, ka amerikāņu nodokļu maksātāji vairs nevēlas pārmaksāt par citu valstu aizsardzību.

"Vācijā joprojām būs 25 000 karavīru, tas nav mazs skaits," norādīja Grenels.

No visām Eiropas valstīm Vācijā atrodas lielākais ASV karavīru skaits - 34 500. Taču Trampa vadībā ASV attiecības ar Vāciju ir pasliktinājušās.

Tramps ir vairākkārt kritizējis Vāciju par nepietiekamu ieguldījumu aizsardzībā un pārmetis Berlīnei, ka tā kļuvusi par Krievijas gūstekni, daļēji paļaujoties uz Krievijas energoresursiem.

Trampa lēmums par karavīru izvešanu ir pārsteidzis Vācijas amatpersonas, atklāja pieci avoti, kas informēti par šo lietu.

Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka Pentagons vēl nav saņēmis oficiālu rīkojumu par militārās klātbūtnes samazināšanu Vācijā.

Top komentāri

ha, ha
h
Ja šie vīri kopā ar militāro tehniku no prokremliskās Vācijas tiks pārdislocēti uz ASV draudzīgo Poliju, mūsu drošība tikai palielināsies.
jānis
j
Atbalsts ASV lēmumam viennozīmīgs, nevar gadiem cerēt, ka ASV aizsargās Vāciju, ja paši vācieši to nedara. Vācijai taču lielākais draugs un aizstāvis ir Krievija, lai tad tie viņus arī aistāv. Tikai nav saprotams, no kā tad aizsargās.
Kira
K
Vacija grib ar Krieviju vienas biksinas dzivoties un gut visus labumus no Krievijas un tai pat laika Vacija grib, lai ASV aizsarga Vacijas drosibu, ja Krievija kadu dienu sadomas okupet, ne tikai ekanomiski, bet ari reali, vaciesi ka zidi ir kluvusi bez cienas un pascienas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits