Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānija ES pilsoņiem sola vienkāršu reģistrāciju pēc Brexit

Lielbritānijā dzīvojošie Eiropas Savienības (ES) pilsoņi, sākot ar rudeni, varēs reģistrēties statusam, kāds viņiem būs pēc Brexit, ceturtdien pavēstīja ministri, solot, ka procedūra būs vienkārša.

Šobrīd Lielbritānijā dzīvo teju četri miljoni ES pilsoņu, kuriem, pateicoties ES pārvietošanās brīvības nosacījumiem, nav nekādu ierobežojumu. Tomēr situācija mainīsies līdz ar Brexit, kad viņiem būs jāpiesakās jaunam statusam.

Pretendentiem būs jāapstiprina sava identitāte, tas, ka viņi dzīvo Lielbritānijā un ka viņi nav sodīti par smagiem noziegumiem. Statusa kandidātiem nebūs jāpierāda, ka viņiem ir vismaz minimāli ienākumi.

Valdība decembrī panāca vienošanos ar Briseli, ka ES pilsoņi un viņu ģimenes locekļi varēs valstī palikt arī pēc Brexit.

Pieteikuma formas varēs aizpildīt tīmeklī ar minimālu dokumentāciju.

"Mēs nepavisam nemeklēsim iemeslus un ieganstus, lai statusu atteiktu," likumdevējiem sacīja iekšlietu ministrs Sadžids Džavids. Pamatojums atteikumam būs sodāmība par smagiem noziegumiem un krāpšanās, piesakoties uz statusu.

Lielbritānija pametīs ES martā, bet pārvietošanās brīvības nosacījumi būs spēkā Brexit īstenošanas gaitā līdz 2020. gada decembrim.

ES pilsoņi, kas līdz tam brīdim Lielbritānijā būs nodzīvojuši vismaz piecus gadus, atbildīs "pastāvīgajam statusam", kas viņiem ļaus palikt valstī bez ierobežojumiem.

Nesenāk ieceļojušie varēs reģistrēties statusam, kas norādīs, ka viņi valstī vēl neatrodas pastāvīgi. Šis statuss ļaus viņiem uzturēties vēl piecus gadus un nākotnē pretendēt uz pastāvīgo statusu.

Programmas darbības sākums plānots rudenī, bet pilnā apjomā tā funkcionēs martā. Beigu termiņš pieteikumu iesniegšanai ir 2021. gada 31. marts.

Top komentāri

jautājums
j
Kas ir viltusziņa? Daži mediji kritizē Trampu par to, ka ievietojot kriminālnoziedzniekus cietumā (ASV vēl pirmsTrampa likumi paredz, ka nelegāla robežas šķērsošana ir kriminālnoziegums), bērni netika ievietoti cietumā, bet bērnunamā, pievienot ziņai par "Trampa nežēlību" 2014.gada fotogrāfijas, kurās redzami bērni, kas šķirti no vecākiem iepriekšējā prezidenta laikā, aizmirst pieminēt, ka bērni visā pasaulē tiek šķirti no vecākiem, ja vecāki nokļūst cietumā, aizmirst pieminēt, ka likumi ir pieņemti vēl pirms Trampa utt. utt. Vai tā ir "liberālo" mediju patiesība?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits