Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānija gatavojas likvidēt vairākus desmitus tūkstošu valsts aparāta darbavietu

Vairāki desmiti tūkstoši valsts ierēdņu Lielbritānijā zaudēs darbu, valdībai īstenojot jaunus izmaksu samazināšanas pasākumus, piektdien paziņoja breksita iespēju un valdības efektivitātes ministrs ministrs Džeikobs Rīss-Mogs.

Viņš nenoliedza medijos izskanējušo informāciju, ka darbu varētu zaudēt 91 000 valsts ierēdņu. Uz raidorganizācijas Sky News uzdoto jautājumu Rīss-Mogs atbildēja: "Zinu, ka tas skan satraucoši, bet mēs atgriezīsimies pie valsts ierēdņu skaita, kāds mums bija 2016.gadā."

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons intervijā laikrakstam Daily Mail sacīja, ka "mums jāsamazina valdības izdevumi, lai samazinātu dzīves dārdzību."

Viņš norādīja, ka nepieciešams likvidēt 91 000 darbavietu jeb 20% no kopējām valsts aparāta darbavietām, lai ietaupītu aptuveni 3,5 miljardus sterliņu mārciņu (4,1 miljards eiro) gadā.

Rīss-Mogs skaidroja, ka valsts aparāts pēdējos gados ticis palielināts, lai risinātu jautājumus saistībā ar valsts izstāšanos no Eiropas Savienības un pandēmiju, taču "tagad mēs cenšamies atgriezties pie normāla līmeņa."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits