Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lielbritānija Krievijas piedāvājumu Skripaļa saindēšanu izmeklēt kopā nodēvē par perversu

Krievija, kura trešdien asi kritizēja Lielbritānijas pusi, norādot, ka pārmetumi par Kremļa iesaisti bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā ir "idiotisms", par kuru nāksies atvainoties, piedāvājusi Lielbritānijai bijušā spiega saindēšanu izmeklēt kopā. Lielbritānijas puse šo piedāvājumu nodēvējusi par perversu, vēsta BBC.

Ar aso atbildi Krievijai Lielbritānijas delegācija nāca klajā vietnē Twitter pēc tam, kad Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) ārkārtas sēdē bija noraidījusi Krievijas piedāvājumu, vēlreiz paužot britu valdības pozīciju, ka uzbrukumā, visticamāk, vainojama Krievija, kura jebkādu iesaisti turpina noliegt.

"Tā ir diversantu taktika, kārtējā dezinformācija ar mērķi kārtējo reizi izvairīties no jautājumiem, uz kuriem Krievijas varai pienāktos atbildēt," Lielbritānijas delegācija rakstīja tvītā.

OPWC ekspertu rīcībā arī nodoti vielas, kas pēc Lielbritānijas puses paustā ir nervu inde Novičok, paraugi, un neatkarīgs ekspertu slēdziens būs pieejams nedēļas laikā. Kaut organizācijai nav pilnvaru kādu vainot uzbrukumā, tā varētu Kremlim pieprasīt piekļuvi bijušajām Padomju Savienības ķīmisko ieroču ražotnēm un glabātavām, lai pārliecinātos, ka visi ķīmisko ieroču krājumi ir iznīcināti.

Jāatgādina, ka Skripaļa saindēšanas lieta izvērtusies plašā diplomātiskā skandālā, vispirms Lielbritānijai izraidot no valsts vairāk nekā 20 Krievijas diplomātu, pēc tam Kremlim atbildot ar līdzīgu soli. Solidarizējoties ar Lielbritāniju, Krievijas diplomātus izraidīja arī ASV un daudzas Eiropas Savienības un NATO valstis.

Top komentāri

aha
a
precīzs apzīmējums!
vecis
v
protams,ka krievi gribētu arī ""izmeklēt"" to lietu - viņus interesē KĀ iedarbojas tā viņu jaunā inde...
Kārlis
K
Slepkava piedāvā izmeklētājam, vai nevēlies manu lietu izmeklēt kopā ar mani? :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits